Ciolacu: Extremismul, populismul şi antisemitismul se hrănesc tocmai din ignoranţă şi indiferenţă

„Pericolele cu care se confruntă Europa astăzi: extremismul, populismul şi antisemitismul se hrănesc tocmai din ignoranţă şi indiferenţă”, spune Marcel Ciolacu. El afirmă că „a fi de partea dreptăţii şi a respectării drepturilor omului devine o necesitate”.

227 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Extremismul, populismul şi antisemitismul se hrănesc tocmai din ignoranţă şi indiferenţă

Ciolacu: Extremismul, populismul şi antisemitismul se hrănesc tocmai din ignoranţă şi indiferenţă

„În condiţiile în care societăţile actuale se confruntă din ce în ce mai mult cu tendinţe de radicalizare şi de antagonizare, a fi de partea dreptăţii şi a respectării drepturilor omului devine o necesitate. Pericolele cu care se confruntă Europa astăzi: extremismul, populismul şi antisemitismul se hrănesc tocmai din ignoranţă şi indiferenţă". În cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Ciolacu a punctat, printre altele, că ,,antisemitismul nu reprezintă doar o componentă tristă a secolului trecut, ci o realitate deosebit de periculoasă cu care ne confruntam şi astazi, agravată de evenimentele recente şi alimentată de grupurile extremiste”. 

Premierul afirmă că Executivul rămâne, în continuare, „un susţinător al educării tinerei generaţii privind tragediile trecutului, în vederea prevenirii repetării acestora”.

„Mă bucur că în acest an şcolar tinerii au ocazia de a-şi cultiva spiritul civic prin studierea disciplinei <Istoria Evreilor. Holocaustul>, fapt ce nu ar fi fost posibil fără domnul deputat Silviu Vexler, care s-a numărat printre iniţiatorii acestui demers. În încheiere, vă invit să aducem cu toţii un pios omagiu tuturor celor care şi-au pierdut via-ţa în una dintre cele mai mari tragedii pe care omenirea le-a cunoscut. Ziua aceasta ne îndeamnă, an de an, să reflectăm asupra urmei lăsate de Holocaust, să cinstim memoria victimelor şi să facem auzite mărturiile supravieţuitorilor”, a adăugat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici