Ciolacu: „Golăneală” e să guvernezi o ţară fără să stăpâneşti procedurile în relaţia cu Parlamentul

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că „golăneală” este să ajungi să guvernezi o ţară fără a cunoaşte lucruri de bază şi proceduri elementare în relaţia Executivului cu Parlamentul sau atunci când este doar „un amator” şi te numeşti Ludovic Orban.

299 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: „Golăneală” e să guvernezi o ţară fără să stăpâneşti procedurile în relaţia cu Parlamentul

Ciolacu: „Golăneală” e să guvernezi o ţară fără să stăpâneşti procedurile în relaţia cu Parlamentul

„Dreptul legal, democratic şi constituţional al PSD de a depune moţiune simplă împotriva lui Cîţu a fost calificat drept «golănesc». Hai să vă spun eu ce cred că e «golănesc», pentru că tocmai am citit proiectul pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului privind abilitarea de a emite ordonanţe simple pe perioada vacanţei parlamentare. «Golănesc» este când Orban trimite legi în Parlament fără să ţină cont de avizul Consiliului Legislativ. PNL şi guvernul lor de incompetenţi ar fi aflat că nu poţi să modifici prin Lege de abilitare prevederi organice din legi”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor l-a avertizat pe Ludovic Orban că este motiv de neconstituţionalitate atunci când lipseşte avizul Consiliului Legislativ pe actele normative pe care Executivul şi-a asumat răspundere.

„Apropos, Orban, vezi că lipsa avizului de la Consiliul Legislativ e motiv clar de neconstituţionalitate! «Golănesc» mai este când Guvernul cere Parlamentului să poată da ordonanţe pe domenii generice, deşi legea te obligă să spui clar ce vrei să faci. În sfârşit, «Golăneală» este să ajungi să guvernezi o ţară fără să stăpâneşti lucruri de bază şi proceduri elementare în relaţia cu Parlamentul. Sau eşti doar un amator. Şi te cheamă Ludovic Orban!”, a conchis Ciolacu.

Reacţia liderului interimar al PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a catalogat, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, adoptată luni în Senat, ca fiind ”o golăneală a PSD-ului” şi a acuzat ”un grup nemotivat de vesel” l-au jignit pe ministrul de Finanţe.

Guvern şi-a asumat răspunderea pe modificarea legilor justiţiei, abrogarea OUG 51 care bloca decontarea transportului pentru elevi şi legea plafoanelor bugetare. Acestea au fost trimise Parlamentului pentru a aproba calendarul dezbaterii şi adoptării în Legislativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici