Ciolacu îi întoarce vorba lui Iohannis. „De la un mărunt ţepar penal blocat mental mă aşteptam să fie paralizat de vorbele preşedintelui Ungariei. Jo napot kivanok, Iohannis!”

Este inadmisibil ca preşedintele Klaus Iohannis să nu spună nimic în ultimele 24 de ore faţă de comparaţia „total deplasată” între anexarea Crimeei de către Rusia şi pierderea Transilvaniei de către Ungaria, arată într-o postare pe Facebook liderul PSD Marcel Ciolacu.

29229 afișări
Imaginea articolului Ciolacu îi întoarce vorba lui Iohannis. „De la un mărunt ţepar penal blocat mental mă aşteptam să fie paralizat de vorbele preşedintelui Ungariei. Jo napot kivanok, Iohannis!”

Ciolacu îi întoarce vorba lui Iohannis. „De la un mărunt ţepar penal blocat mental mă aşteptam să fie paralizat de vorbele preşedintelui Ungariei. Jo napot kivanok, Iohannis!”

„România nu are premier! România nu are preşedinte! România nu are oameni de stat care să ia poziţie atunci când ţara lor este umilită la cel mai înalt nivel.

De la un mărunt ţepar penal blocat mental în numărătoarea delegaţilor la congres mă aşteptam să fie complet paralizat şi lipsit de reacţie în faţa declaraţiei revoltătoare a preşedintelui Ungariei.

Dar este sfidător şi inadmisibil ca preşedintele Iohannis să tacă mâlc de 24 de ore şi să nu spună nimic faţă de comparaţia total deplasată între anexarea Crimeei de către Rusia şi pierderea Transilvaniei de către Ungaria.

Nu există nicio comparaţie aici! Anexarea prin forţă a Crimeei este contestată şi nerecunoscută oficial de nicio ţară democratică. În schimb, Unirea Transilvaniei cu România este rezultatul voinţei unanime a românilor, consemnată în rezoluţia oficială a Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 şi recunoscută în tratatele internaţionale – inclusiv în Tratatul de pace de la Versailles de după Primul Război Mondial.

Asta trebuia să afirme clar şi răspicat Cîţu şi Iohannis, ca oameni de stat şi ca români. Să apere interesul naţional şi să restabilească adevărul istoric. Dar ei tac, pentru că nu le pasă şi pentru că au jucat întotdeauna patriotismul la ruleta politică.

Acum un an, Klaus Iohannis acuza aberant PSD că vinde ungurilor Ardealul. Azi, tăcerea prezidenţială în faţă acestui afront al Ungariei la adresa statului roman este echivalentă cu o trădare naţională. Iar fiindcă istoria nu uită şi nu iartă, îi spun atât preşedintelui: Jo napot kivanok, Iohannis!”, a scris Ciolacu.

Postarea include şi un video în care preşedintele Ungariei, János Áder, compară, în discrusul ţinut la un forum internaţional pe tema Crimeea, organizat luni la Kiev, anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia cu Tratatul de la Trianon încheiat după primul război mondial.

Prim-ministrul Florin Cîţu a fost prezent luni în Ucraina, la Kiev, pentru a lua parte la Summitul de lansare a Platformei Internaţionale Crimeea. Platforma reprezintă o iniţiativă recentă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaştere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea de către Rusia şi, în consecinţă, să faciliteze revenirea Crimeii în componenţa Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici