Ciolacu: Îi lăsăm să treacă de luna de miere şi pregătim o moţiune. Acesta e rolul Opoziţiei

Marcel Ciolacu a declarat că PSD, acum că este în Opoziţie, va pregăti o moţiune de cenzură, însă îi lasă pe cei de la PNL „să treacă luna de miere”.

355 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Îi lăsăm să treacă de luna de miere şi pregătim o moţiune. Acesta e rolul Opoziţiei

Ciolacu: Îi lăsăm să treacă de luna de miere şi pregătim o moţiune. Acesta e rolul Opoziţiei

Acesta e rolul Opoziţiei, nu e normal să se să realizeze o moţiune de cenzură? Îi lăsăm să treacă luna de miere. Pe temele pe care ni le vor da dânşii ( realizarea moţiunii - n.r)”, afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament.

Acesta şi-a explicat absenţa la vot, afirmând că liberalii au sfidat Parlamentul, pentru că s-au prezentat cu aceeaşi formulă de Guvern, deşi trei dintre miniştri au primit aviz negativ în comisiile de specialitate, săptămâna trecută.

Am de dat o explicaţie, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, astăzi, eu nu am participat la vot, deoarece niciunui om politic, indiferent la ce funcţie accede, nu trebuie să sfideze Parlamentul. În Parlament, a existat un vot în comisii şi miniştrii nu au primit avizul favorabil. Corect şi cutumiar, lucru care s-a întâmplat întotdeauna în istoria post-decembristă a Parlamentul României, aceşti miniştri au fost schimbaţi”, a explicat Ciolacu.

Social-democratul a mai spus că respectă Guvernul Orban, fiindcă are legitimitate, prin votul oferit de Parlament.

Este motivul principal deoarece eu nu am participat astăzi la vot. În comparaţie cu dl priml ministru, deja învestit, eu respect votul de astăzi al Parlamentului, acest Guvern este legitim, chiar dacă la limită, este un Guvern învestit, printr-un vot al Parlamentului şi trebuie respectat”, a completat Ciolacu.

Teodor Meleşcanu a afirmat, luni, că nici el, nici Marcel Ciolacu nu au condus plenul reunit, pentru a nu exista îndoieli privind corectitudinea procesului de învestire. PSD a participat, însă, la numărarea voturilor, dând dovadă de seriozitate şi asigurându-se de legitimitatea votului în Parlament.

Executivul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru”. Deputaţii şi senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniştri, precum şi programul de guvernare al PNL.

Votul a fost unul secret, cu bile.

Taguri:
ciolacu,
moţiune,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici