Ciolacu insistă să se renunţe la pensiile speciale: Nu cer voie UDMR pentru orice vreau să spun

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, insistă cu renunţarea la pensiile speciale şi asumarea răspunderii Guvernului, deşi, spune el, este timp şi pentru dezbatere în Parlament.

591 afișări
Imaginea articolului Ciolacu insistă să se renunţe la pensiile speciale: Nu cer voie UDMR pentru orice vreau să spun

Întrebat joi, de jurnalişti, dacă merge mai departe cu renunţarea la pensiile speciale prin asumarea răspunderii Guvernului, ţinând cont că va prelua funcţia de premier până la finalul lunii mai, Marcel Ciolacu a spus că este timp pentru ca acest subiect să ajungă în Parlament.

„Avem timp să terminăm şi în Parlament. Sesiunea parlamentară se termină pe 1 iulie. Deci nu e nicio problemă. Problema e că trebuiau deja închise, fiind în cererea de plată nr. 3. Dar sunt ferm convins că ne vom încadra”, a spus Ciolacu.

Întrebat, în continuare, dacă varianta asumării răspunderii rămâne în picioare, atâta timp cât partenerii din coaliţie, respectiv UDMR, spuneau că nu ştiu despre aşa ceva şi că nu s-a discutat în coaliţie, Marcel Ciolacu a spus că ar fi trebuit să i se ceară opinia.

„Îmi cer scuze, dar chiar nu cer voie UDMR pentru orice vreau eu spun. Am spus în sală foarte clar. Îmi pare rău că cei de la UDMR, totuşi, înainte să îşi dea cu părerea ar trebui să mă întrebe şi pe mine. Nu pot continua ca om politic, ca prim-ministru dacă eu nu rezolv această problemă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că va veni cu o lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului atunci când va fi premier în ceea ce priveşte pensiile speciale. Viitorul premier după rotativă este tranşant: „Ori trece legea, ori plec eu acasă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici