Ciolacu îşi joacă mandatul de premier la ruleta pensiilor speciale: Ori trece legea, ori plec eu acasă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că va veni cu o lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului atunci când va fi premier în ceea ce priveşte pensiile speciale. Viitorul premier după rotativă este tranşant: „Ori trece legea, ori plec eu acasă”.

601 afișări
Imaginea articolului Ciolacu îşi joacă mandatul de premier la ruleta pensiilor speciale: Ori trece legea, ori plec eu acasă

Ciolacu îşi joacă mandatul de premier la ruleta pensiilor speciale: Ori trece legea, ori plec eu acasă

Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnalişti când crede că ar putea fi tranşată reforma pensiilor speciale, astfel încât România să nu piardă bani.

„Este în jalon, este în cererea de plată numărul 3. Cererea de plată numărul 3: este depăşit acum termenul, presupun că ministrul de la MIPE o să spună de ce nu avem nici legea închisă, e ultimul raport de la Banca Mondială care este în avizare acum în boardul Băncii Mondiale cu noile cerinţe pe legea deja trecută în Senat. Eu nu o să renunţ până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt preşedinte la Cameră, nu e nicio problemă şi avem deja feedbackul de la Comisie pe lege că îndeplineşte jalonul prins în PNRR”, spune Marcel Ciolacu.

Acesta îşi joacă viitorul mandat de premier pe o lege de asumare în Parlament.

„Dacă nu, şi avem neîndeplinit acest jalon şi voi fi prim-ministrul României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar”, mai spune Marcel Ciolacu.

Până la finalul lunii mai 2023 va avea loc rotativa guvernamamentală, când preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcţia de premier de la preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
premier,
pensie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici