Ciolacu: Opinia mea rămâne că preţul la energie trebuie reglementat

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în Dâmboviţa, că în opinia lui preţul la energie trebuie reglementat.

221 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Opinia mea rămâne că preţul la energie trebuie reglementat

Ciolacu: Opinia mea rămâne că preţul la energie trebuie reglementat

„Opinia mea rămâne în continuare: preţul trebuie reglementat. E o discuţie lungă cum s-a ajuns la aceste preţuri, sunt nişte preţuri la fel de mari ca şi în restul Europei, dar România are anumite capacităţi de producţie pe care nu le-a gestionat până în acest moment foarte coerent”, a declarat Ciolacu într-o conferinţă de presă în judeţul Dâmboviţa.

Acesta a fost întrebat dacă s-ar putea trece la piaţa reglementată după ce expiră ordonanţa privind compensarea sau înainte.

„Cu respectarea legii, în primul rând nu trebuie lăsat un vid legislativ. Dacă nu avem capacitatea, şi cei de la ANRE nu au posibilitatea să se încadreze în perioada necesară pentru a veni cu o propunere de reglementare, categoric ordonanţa se va prelungi. În acest moment atât eu, cât şi primul-ministru primim informări şi vedem, şi împreună cu ministerul de Finanţe, dar aşteptăm şi pe ministrul Energiei, fiindcă el trebuie să fie iniţiatorul acestor lucruri, acestor programe, să găsim soluţia cea mai bună pentru români atât în zona casnică, cât şi non-casnică, pentru economia românească”, a adăugat preşedintele PSD.

El a spus că vede o mobilizare la nivel european, „nişte discuţii aplicate la nivel european, un lucru care pe mine mă bucură, se vorbeşte din ce în ce mai mult de reglementare, şi nu de compensare.

„Vom găsi cea mai bună soluţie. Şi actuala legislaţie, actuala ordonanţă are imperfecţiuni fiindcă a fost făcută într-o perioadă scurtă şi sub o anumită emoţie. Vă dau un exemplu: în momentul acesta ţinând cont că e totul compensat la stat nu mai are rost ca eu agent economic sau primărie să negociez preţul cu cineva”, a precizat Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici