Ciolacu: Priorităţile PSD, rezolvarea crizei sanitare şi relansarea economiei

  • Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune într-un interviu, că priorităţile PSD vor fi rezolvarea crizei sanitare şi relansarea economiei: „Preşedintele nu îşi va permite să arunce ţara şi în instabilitate politică”
464 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Priorităţile PSD, rezolvarea crizei sanitare şi relansarea economiei

Ciolacu: Priorităţile PSD, rezolvarea crizei sanitare şi relansarea economiei

  • Reporter: Suntem în ultima săptămână de campanie electorală. Cum vedeţi poziţia în care se află acum PSD, mai ales că aţi avut un anunţ surprinzător zilele trecute, când aţi spus că vă depuneţi mandatul dacă partidul nu câştigă aceste alegeri? Chiar credeţi că este posibil ca PSD să fie pe locul 1 în alegeri sau a fost doar un mesaj de mobilizare a partidului?
 
Marcel Ciolacu: Toate datele ne arată că românii văd, simt şi înţeleg dezastrul produs de PNL în acest an de guvernare. Numărul tot mai mare de îmbolnăviri, aproape 11.000 de decese, măsurile haotice, dictate doar de interesul politic, lipsa de omenie, toate acestea au arătat ţării câtă incompetenţă poate produce Guvernul Orban. De aceea, nimeni nu mai crede în promisiunile disperate ale lui Iohannis şi ale lui Orban. Asta înseamnă că PNL va primi ceea ce merită la vot din partea românilor! 
 
Da, sunt convins că PSD va câştiga aceste alegeri! În ultimul an, am reconstruit partidul din temelii. Am adus alături de noi cei mai apreciaţi profesionişti din ţară, în special pe domeniul sănătăţii publice. Îi avem alături de noi pe doctorul Alexandru Rafila şi pe doctorul Adrian Streinu-Cercel. Am aplicat criteriile de integritate, suntem singurul partid care nu avem pe liste, nici măcar persoane trimise în judecată. PNL are listele pline de persoane condamnate deja. În acelaşi timp, PSD este singurul partid care are un plan coerent şi realist atât pentru a opri pandemia, cât şi pentru a ieşi din criza economică. De aceea, sunt convins că românii ne vor acorda încrederea lor şi vom fi pe primul loc.  
 
  • Reporter: Realitatea ne arată, însă, că şi dacă PSD ar câştiga alegerile, nu ar avea cu cine să facă o majoritate. Deja PNL, USR şi PMP par să se fi înţeles şi, conform tuturor sondajelor, au lejer peste 50% - poate chiar mai mult? Ce soluţie aveţi în faţa acestui blocaj în care vă găsiţi?
 
Marcel Ciolacu: Nici ei nu cred într-o astfel de alianţă. Uitaţi-vă la relaţia dintre ei. Vă daţi seama ce dezastru ar fi o asemenea alianţă? Va fi Convenţia Democrată din ‘96-’98, vor sta cu cuţitele pe masă. Îi vedeţi pe penelişti să-şi cedeze funcţiile şi privilegiile cu care s-au obişnuit? Dar pe cei de la USR să stea la masă cu corupţii din Guvern? Dacă acum vedem cum se acuză reciproc că fură şi mint! Vă daţi seama ce ar fi apoi?! Cât despre PMP, întâi trebuie să trecă pragul electoral. Prin urmare, sunt sceptic că va există o asemenea alianţă şi în niciun caz nu vor avea majoritate! Românii ştiu ce a însemnat CDR. Nu uită guvernarea Băsescu-Boc şi tăierile de pensii şi salarii din 2010! Nu mai vor o asemenea experienţă dramatică! PSD va fi pe primul loc în alegeri şi va propune premierul. Iohannis nu va putea ignora semnalul românilor!
 
  • Reporter: Dar nu aveţi cu cine să faceţi o majoritate… Iar preşedintele Iohannis a anunţat deja că nu va mai nominaliza un premier de la PSD ?
Marcel Ciolacu: Veţi vedea că, după ce PSD va câştiga alegerile şi va anunţa un premier şi un program de guvernare, situaţia va fi cu totul alta. Preşedintele ţării nu poate încălca Constituţia şi ştie bine asta. Iar semnalul românilor nu va putea fi ignorat, mai ales în plină pandemie. Vom propune un guvern format din profesionişti respectaţi în domeniile lor. Am anunţat deja planul de măsuri anti-COVID, coerent şi logic, gata de aplicat din prima zi!
 
Românii vor un Guvern care să stopeze acest virus, românii vor să-şi reia viaţa. Vor să-şi ducă copii la şcoală, să meargă la piaţă, să aibă un loc de muncă sigur şi o pensie decentă. Adică vor să aibă siguranţa zilei de mâine. Acum, cu Orban şi Iohannis, nu au nicio perspectivă. Au doar promisiuni de cum va fi peste 4 ani, dar nimic pentru azi sau mâine. 
 
  • Reporter: Şi, totuşi, dacă PSD va fi forţat de scorul electoral sau de jocurile politice post-alegeri să rămână în Opoziţie...
Marcel Ciolacu: PSD va ieşi pe primul loc. Iar asta va da peste cap toate jocurile politice ale lui Iohannis. Cum va explica românilor că, deşi au votat PSD, el vrea din nou acelaşi guvern sancţionat prin vot? Sau chiar unul mai rău, fiind vorba – cum spus acum – de alianţa cu USR. 
PSD este singurul partid care se poate opune – şi am demonstrat asta – dezastrului produs de ei. PSD este singurul care îi poate apăra pe români! 
 
  • Reporter: Şi totuşi dacă Iohannis vă trimite în Opoziţie, îl veţi suspenda? 
Marcel Ciolacu: Preşedintele a tăcut 6 ani de zile. Aşa va face şi după campanie. Avem deja o criză sanitară majoră. Avem deja o criză economică. Nu cred că preşedintele îşi va permite să arunce ţara şi într-o instabilitate politică. Ar fi o crimă dacă ar face acest lucru în situaţia în care ne aflăm. 
Oamenii au înţeles că e mai periculos să stai acasă şi să-l laşi pe Orban încă 4 ani la guvernare, decât să mergi să votezi!
 
  • Reporter: Credeţi că pandemia va influenţa prezenţa la vot? Vor fi foarte mulţi români speriaţi de virus? 
Marcel Ciolacu: Dacă se respectă regulile de protecţie se poate vota în siguranţă, fără teama de infectare. Este însă mult mai periculos să stai acasă, să-l laşi pe Orban la guvernare încă 4 ani de zile, decât să mergi la vot. Dacă mergi la vot, porţi mască, te dezinfectezi, păstrezi distanţa. Acesta este sfatul specialiştilor. Trebuie să fim atenţi! Dacă stai acasă, atunci sigur îţi va fi mai rău cu Orban încă 4 ani la guvernare. 
 
  • Reporter: Totuşi, nu vă e teamă că persoanele în vârstă, care sunt mai vulnerabile în faţa pandemiei, vor sta acasă? 
Marcel Ciolacu: Acesta a fost calculul lor cinic. Să nu vină pensionarii cărora nu le-au majorat pensiile cu 40%. Dar eu cred că oamenii ştiu că, cu Orban la guvernare, nu vor avea nici pensii mărite, nici şcoli deschise pentru nepoţi. Dimpotrivă, trebuie să se aştepte la pensii mai mici, preţuri mai mari, taxe mai mari! În ziua, votului trebuie să respecte regulile de prevenţie pentru a vota în siguranţă. Vorbim de o generaţie care a trecut prin multe greutăţi, multe lipsuri, multe interdicţii.  Sunt sigur că nici acum nu vor sta acasă. Vor merge la vot şi le vor arăta că realitatea e alta decât cea pe care se chinuie ei să o prezinte la televizor. 
 
  • Reporter: Preşedintele Iohannis spune că vom avea în curând vaccinul anti-COVID şi a spus că se va vaccina public. Dvs. ce veţi face? 
Marcel Ciolacu: În niciun caz nu voi accepta să mă vaccinez înaintea celor care sunt cei mai expuşi, medici, profesori, persoanele aflate în categoriile de risc. Dar Iohannis a pus carul înaintea boilor. Înainte de a vorbi despre vaccinare, trebuie să avem un vaccin. Deocamdată nu există aşa ceva. Guvernul Orban vinde nişte iluzii acum, face doar promisiuni. Mai mult, trebuie ca guvernul Orban să se bată pentru ţara asta, pentru că nu va fi uşor de adus vaccinul în Romania. Toate statele îl vor. Îmi e teamă că vom rămâne ultimii din Europa aşa cum se întâmplă astăzi cu economia! În schimb, până când va exista, România trebuie să facă acum ceea ce face deja, de luni de zile, restul Europei. Să testeze cât mai mult. Să întărească ATI-urile, spitale. Pentru că până la vaccin, acum avem 1.000 de decese pe săptămână. Vedem cum de o săptămână şi ceva, ei au redus capacitatea de testare, vedem tot felul de raportări dubioase, doar pentru a crea senzaţia că totul este bine şi se pot face alegeri. Dacă ei rămân la putere, vom intra iar în lockdown. Pentru că doar atât ştiu să facă. Să închidă. Au închis pieţe, au închis scoli, au închis micile firme româneşti, de la restaurante, la servicii şi mici magazine, au închis biserici! Guvernul Orban este mai periculos decât COVID-ul. Dar, în cazul lui, românii au la dispoziţie un vaccin: votul anti-Orban din 6 decembrie! 
 
  • Reporter: Mergeţi la biserică? 
Marcel Ciolacu: Da, merg. Sunt un om credincios. 
 
  • Reporter: Cum vi se par disputele dintre autorităţi şi reprezentanţi bisericii? 
Marcel Ciolacu: E la fel ca în cazul şcolilor. În loc să ia măsuri pentru ca şcoala să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, ei le-au închis. La fel cu pieţele. Le-au închis. Vă spun sincer că m-au impresionat acele imagini cu bătrânii târâţi de jandarmi afară din biserică. Nu trebuia să se ajungă la aşa ceva. Dacă exista un dialog cu reprezentanţii tuturor cultelor religioase, aşa cum de altfel am mai propus, cu siguranţă s-au fi găsit înţelegere şi o cale de mijloc, sigură. Domnii Orban şi Iohannis trebuie să înţeleagă că nici chiar comuniştii nu au putut să le interzică oamenilor credinţa. 
 
  • Reporter: Aţi tot criticat ieşirile preşedintelui Iohannis în favoarea PNL. Dacă aţi fi faţă în faţă ce i-aţi spune? 
Marcel Ciolacu: Ştiţi ce i-aş spune? Domnule preşedinte, fii om! Dă dovadă de omenie! Nu te mai juca cu vieţile românilor! Lasă copiii la şcoală, credincioşii să meargă la Biserică. Celor infectaţi, dă-le o şansă. Salvează vieţi! Fii preşedintele României, nu şeful lui Orban şi Turcan! 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici