Ciolacu, reacţie după ce Putin a spus că România poate revendica teritorii de la Ucraina

  • Premierul Marcel Ciolacu spune că România, când a aderat la UE, a semnat un acord privind suveranitatea teritorială a Ucrainei.
  • Reacţia vine ca răspuns la declaraţiile lui Vladimir Putin, care a declarat că România, ca şi Ungaria, ar putea cere teritorii Ucrainei.
3153 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, reacţie după ce Putin a spus că România poate revendica teritorii de la Ucraina

Ciolacu, reacţie după ce Putin a spus că România poate revendica teritorii de la Ucraina

„Nici eu, nici dvs nu o să influenţăm vreodată istoria. Înţeleg manipularea pe care o face dictatorul Vladimir Putin. România, când a aderat la Uniunea Europeană, a încheiat acorduri, fiindcă a fost obligată ca toate ţările membre ale Uniunii Europene să încheie acorduri privind suveranitatea teritorială şi graniţele fiecărui stat. De aceea, câteodată mă mai supără când aud acea poveste - mai ales când vin alegerile - cu ungurii sau maghiarii care vin şi ne fură Ardealul...”, spune Marcel Ciolacu.

El aminteşte că toate statele din UE au semnat acest acord.

„În ceea ce priveşte cum s-a format Ucraina, eu vă spun un singur lucru - Ucraina este un stat suveran şi independent, iar poporul ucrainean este suveran să-şi decidă destinul, cum şi noi ni-l decidem pe al nostru. Agresorul în acel război este Vladimir Putin. Restul, cum vrem să prezentăm istoria şi cum s-o reaşezăm cum ne convine, m-aţi pierdut de client”, încheie Ciolacu.

Vladimir Putin a spus într-un interviu că după Al Doilea Război Mondial, România şi Ungaria „şi-au pierdut o parte din teritorii, care au fost date Ucrainei Sovietice, şi ele rămân încă parte a Ucrainei”.

„Deci, în acest sens, avem toate motivele să spunem că Ucraina este un stat artificial care a fost modelat după voinţa lui Stalin”, afirma Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici