Ciolacu: România, ca stat aflat în proximitate, resimte din plin şocul conflictului din Ucraina

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la lansarea studiului OCDE, că România, ca stat aflat în proximitatea Ucrainei, resimte din plin şocul conflictului şi s-au depus eforturi pentru a menţine un curs economic stabil.

129 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: România, ca stat aflat în proximitate, resimte din plin şocul conflictului din Ucraina

Ciolacu: România, ca stat aflat în proximitate, resimte din plin şocul conflictului din Ucraina

Studiul OCDE reprezintă o radiografie a evoluţiilor din România ultimilor doi ani, pe fondul unor provocări multiple.

„Aici vorbim despre crize suprapuse, care au culminat cu invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia. Ca stat aflat în proximitate, România resimte din plin şocul acestui conflict”, spune premierul Marcel Ciolacu.

Astfel, Ciolacu spune că s-au depus şi continuă să fie depuse eforturi necesare pentru a menţine un curs economic stabil şi pentru a proiecta locul României în comunitatea democraţiilor.

„Concluziile studiului evidenţiază rezilienţa economiei româneşti în faţa şocurilor diverse, de la pandemie la criza energetică şi la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. În mod deosebit, vreau să salut faptul că acest studiu evidenţiază progresele înregistrate de autorităţile române ca urmare a recomandărilor din 2022”, adaugă premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici