Ciolacu: Salut anunţul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR

Vara aceasta reformele au prioritate în faţa vacanţelor pentru angajaţii de la stat, afirmă premierul Marcel Ciolacu, după anunţul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR.

1178 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Salut anunţul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR

Ciolacu: Salut anunţul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR

„Salut anunţul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR. În urma eforturilor ministrului investiţiilor şi proiectelor europene din ultima săptămână am reuşit să reducem suma reţinută din această tranşă de la 150 de milioane la doar 50 de milioane de euro. Însă, aşa cum am spus şi astăzi la reuniunea Consiliului Interministerial de Coordonare a PNRR, nu renunţăm la niciun cent din aceşti bani”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Premierul precizează că sunt două jaloane întârziate pe energie carevor fi recuperate într-un ritm extrem de alert, astfel încât România să încaseze toţi banii alocaţi.

„Prioritatea noastră acum este finalizarea tuturor jaloanelor din cererea de plată nr. 3. Mâine (miercuri -n.r.) vom mai face un pas şi vom vota în Parlament reforma pensiilor speciale. Guvernul, Parlamentul şi toate celelalte instituţii ale statului, implicate în acest plan naţional de reforme, vor munci oricât este nevoie, pentru ca România să avanseze şi cu această cerere de plată. Vara aceasta reformele au prioritate în faţa vacanţelor pentru angajaţii de la stat”, încheie Ciolacu.

Comisia Europeană a aprobat marţi o evaluare preliminară parţial pozitivă a celei de-a doua cereri de plată a României în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă. CE anunţă că două jaloane legate de investiţiile în energie nu au fost atinse în mod satisfăcător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici