Ciolacu: Unul dintre pompierii transferaţi la Bruxelles evoluează bine / Premierul a fost în vizită la un spital din Bruxelles

Starea de sănătate a unuia dintre pompierii noştri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine, a fost detubat şi urmează să iasă de la secţia ATI, afirmă premierul Marcel Ciolacu. El a fost în vizită la un spital din Bruxelles, unde sunt internate două victime ale exploziilor de la Crevedia.

248 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Unul dintre pompierii transferaţi la Bruxelles evoluează bine / Premierul a fost în vizită la un spital din Bruxelles

Ciolacu: Unul dintre pompierii transferaţi la Bruxelles evoluează bine

„M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noştri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat şi urmează să iasă de la secţia ATI. Am vorbit cu el şi l-am încurajat să treacă cu bine peste această tragedie.

Aşteptăm veşti bune şi despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român îngrijit la Spitalul Militar din Bruxelles. Am vorbit cu soţia lui şi am asigurat-o de tot sprijinul nostru. Le doresc sănătate multă pompierilor noştri răniţi şi îi aşteptăm cu bine acasă”, afirmă marcel Ciolacu.

El transmite că este „profund recunoscător medicilor şi întregii echipe medicale a Spitalului Militar Regina Astrid din Bruxelles”.

„I-am felicitat pentru răspunsul rapid oferit României, pentru înaltul profesionalism, umanitatea şi pasiunea pentru îngrijirea pacienţilor. România apreciază enorm acest sprijin şi este recunoscătoare pentru modul exemplar în care sunt trataţi pacienţii români”, încheie Ciolacu.

Vizita premierului la Spitalul militar Regina Astrid a avut loc în contextul deplasării la Bruxelles, în perioada 31august – 1 septembrie, unde va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali europeni.

12 pacienţi cu arsuri grave pe o suprafaţă corporală cuprinsă între 10 şi 80% sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării - în Belgia (2 pacienţi), Italia (2 pacienţi), Austria (3 pacienţi), Germania (4 pacienţi) şi Norvegia (1 pacient), în condiţiile în care la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecţie civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia, în unităţi medicale din străinătate.

Pacienţii trataţi în unităţi medicale din străinătate, precum şi cei trataţi în spitale din România vor putea fi însoţiţi de membri ai familiei. Aceştia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniţilor pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în şedinţa de Guvern din 31 august 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici