Cioloş: Am întâlnit de foarte multe ori cazuri când femeile au fost mult mai eficiente decât bărbaţii

Premierul Dacian Cioloş afirmă că experienţa i-a arătat că în multe funcţii femeile au fost mult mai eficiente decât bărbaţii, şeful Executivului alăturându-se astfel campaniei UN Women ''ELpentruEA/#‎HeForShe'' pentru a promova egalitatea de gen.

1184 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Am întâlnit de foarte multe ori cazuri când femeile au fost mult mai eficiente decât bărbaţii

Cioloş: Am întâlnit de foarte multe ori cazuri când femeile au fost mult mai eficiente decât bărbaţii

''Sentimentul meu este că trăim cu acestă prejudecată că în multe responsabilităţi, pe multe poziţii, pe multe funcţii bărbaţii ar fi mai eficienţi decât femeile. Eu pot să spun deja din experienţa pe care o am că am întâlnit de foarte multe ori o situaţie exact contrară - când femeile au fost mult mai eficiente decât bărbaţii pe anumite funcţii'', a spus premierul prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că femeilor trebuie să li se ofere şansa de ocupa locul pe care îl merită ''fără nicio prejudecată şi limitare de ordin instituţional sau intelectual'' şi că probelema principală este cea a mentalităţilor, a prejudecăţilor.

''Eu cred că la nivel social, la nivel public trebuie noi, bărbaţii, să avem curajul, să avem deschiderea să lăsăm spaţiu de manifestare femeilor pentru că numai în felul acesta ne vom găsi echilibrul în societate, echilibru pe care îl căutăm de atâta vreme'', a concluzionat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici