Cioloş, atac la Iohannis: Dacă nominalizezi în Guvern toate marionetele, îţi asumi responsabilitatea

Dacian Cioloş a declarat că USR-PLUS propune modificarea Constituţiei, în sensul în care preşedintele României să îşi asume deciziile luate, precizând că dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele lui Liviu Dragnea, atunci trebuie să îţi asumi responsabilitatea.

1845 afișări
Imaginea articolului Cioloş, atac la Iohannis: Dacă nominalizezi în Guvern toate marionetele, îţi asumi responsabilitatea

Cioloş atac la Iohannis: Dacă nominalizezi în Guvern toate marionetele, îţi asumi responsabilitatea

Liderul PLUS a spus că în viitoarea Constituţie ar trebui să fie stipulat şi ca Parlamentul să fie dizolvat, dacă eşuează un referendum de suspendare a şefului statului.

„Fără corupţie. Cred că viitoarea Constituţie a României trebuie să specifice mai clar responsabilitatea guvernării. Dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca preşedinte, trebuie să îţi asumi responsabilitatea pentru nominalizare. Crede Parlamentul că preşedintele a greşit şi preşedintele trebuie suspendat? Dar dacă pierd referendumul atunci trebuie să respecte voinţa poporului şi să plece ei acasă. Dacă parlamentarii vor şti că există acest risc şi pentru ei, dacă îl suspendă gratuit pe preşedinte, atunci preşedintele nu ar putea să spune că nu a avut ce face, iar preşedintele ar fi implicit responsabil pentru guvernare. Vrem un preşedinte implicat şi responsabil, care să răspundă voinţelor poporului şi un guvern profesionist”, a spus Dacian Cioloş.

Cioloş a mai afirmat că nu va mai fi permis persoanelor condamnate să deţină funcţii în stat.

„Vrem să reformăm statul. Vom începe să îl reformăm imediat cum vom ajunge la guvernare şi în Parlament. Vom face o reformă constituţională profundă, care pleacă de la realităţile acestea şi care să aibă în vedere şi interesul social. Avem o Curte Constituţională politizată. Uitaţi-vă când săptămâna aceasta Dragnea şi-a pus din nou oameni acolo. Vom depolitiza CCR. Vom interzice prin Constituţie infractorilor să aibă acces în funcţii publice. Fără penali. Trebuie să luăm demnitarilor scutul după care se ascund de justiţie, trebuie să dăm posibilitatea confiscării averilor nejustificate şi să întoarcem cetăţenilor bunăstarea furată de corupţi”, a mai spus Cioloş.

Dacian Cioloş participă la lansarea candidaţilor la alegerile europarlamentare, la Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici