Cioloş: Atacul furibund al unor lideri PSD faţă de gestul europarlamentarului Sorin Moisă arată teama de oameni cinstiţi

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, duminică, pe Facebook, că liderii PSD "nu au înţeles nimic" din demisia europarlamentarului Sorin Moisă, afirmând că atacul "furibund" al acestora arată teama de "oameni cinstiţi, curaţi, profesionişti, care nu pot fi atacaţi altfel decât cu invective".

1318 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Atacul furibund al unor lideri PSD faţă de gestul europarlamentarului Sorin Moisă arată teama de oameni cinstiţi

Cioloş: Atacul furibund al unor lideri PSD faţă de gestul europarlamentarului Sorin Moisă arată teama de oameni cinstiţi

„Din păcate, comentariile liderilor PSD demonstrează că aceştia nu au înţeles nimic din demisia lui Sorin Moisă. Sau, dacă au înţeles, preferă să nu îşi asume ceva, pentru că nu e aşa, ca să supravieţuiască în partid, una spun şi alta gândesc”, a declarat fostul premier Dacian Cioloş, pe Facebook.

Dacian Cioloş a afirmat că „atacul furibund” al unor lideri PSD faţă de Sorin Moisă arată teama acestora de „oameni cinstiţi”.

„Atacul furibund al unor lideri PSD împotriva unui gest de bun simţ făcut de un om care crede în valori şi în principii politice arată, de fapt, teama acestora de oameni cinstiţi, curaţi, profesionişti, care nu pot fi atacaţi altfel decât cu invective”, a scris Cioloş.

Fostul premier a mai spus că Moisă a candidat pentru PSD când avea deja o carieră profesională recunoscută, „fără să fie nevoie să fie omul cuiva”, aşa cum susţin o parte dintre social-democraţi.

„Am lucrat cu Sorin mulţi ani, şi la Bucureşti şi la Bruxelles. Când a candidat la europarlamentare pentru PSD, am înţeles că face asta pentru că el crede în valorile social-democrate. A făcut-o după ce avea deja o carieră profesională recunoscută, fără să aibă nevoie să fie <<omul>> cuiva, aşa cum insistă unii dintre foştii lui colegi de partid, obisnuiţi probabil cu funcţiile primite pe bază de jurământ de obedienţă Şefului”, a precizat Cioloş.

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut, precizând că situaţia în care se află liderul PSD – acuzaţia de fraudă plecată de la OLAF, ne va costa miliarde.

Moisă a criticat şi slaba performanţă în atragerea fondurilor europene, precum şi încercarea PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, de a îndepărta România de UE şi NATO.

Gestul lui Sorin Moisă a fost criticat de mai mulţi lideri social-democraţi care i-au reproşat apropierea resimţită faţă de Dacian Cioloş, precum şi relaţia pe care a avut-o cu Victor Ponta.

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu i-a transmis,sâmbătă, lui Sorin Moisa că PSD „a dus România în UE şi NATO”, afirmând că gestul „fostului coleg” era inevitabil având în vedere că apropierea acestuia faţă de Cioloş era mai mare de cea faţă de PSD.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, l-a numit pe Sorin Moisă "securist mititel şi neînsemnat". Aceasta a spus că PSD nu i-a propus europarlamentarului Sorin Moisă funcţia de premier, afirmând că nu înţelege de ce pleacă la PPE şi „nu face grup partiduleţului lui Ponta”, întrebându-se dacă în PE nu este şi un "partid al Securităţii".

Liderul Grupului PSD din PE, Viorica Dăncilă, a declarat că modul în care Sorin Moisă a demisionat din PSD nu a fost “colegial”, întrebându-se dacă “neatragerea niciunui leu din fonduri europene în 2016”, de către guvernul Cioloş, nu i-a stârnit disconfort lui Moisă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici