Cioloş: Decizia privind rectificarea nu o ia PNL. Probabil domnul Orban plusează

  • Decizia privid rectificarea nu o ia PNL, nici USR PLUS, ci o ia coaliţia de guvernare, iar suma de două miliarde de lei pentru Ministerul Sănătăţii anunţată de liderul PNL înseamnă că „probabil domnul Orban plusează”, fiind în campanie internă, spune, marţi, co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş.
  • El a precizat că Ministerul Transporturilor şi cel al Sănătăţii trebuie să primească bani mai mulţi în urma rectificării.
  • „Toate au în spate argumente foarte clare legate de buna funcţionare a unor instituţii sau a programului de guvernare”, adaugă Cioloş.
722 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Decizia privind rectificarea nu o ia PNL. Probabil domnul Orban plusează

Guvernul acesta e al coaliţiei, nu al unui singur partid. (...) Ministerul Sănătăţii e un minister cheie. Avem acolo nişte angajamente şi eu sunt convins că vom găsi soluţii, pentru că dacă nu vom găsi soluţii nu avem cum să adoptăm propunerea de rectificare. (...) Probabil domnul Orban plusează. Nu ştiu cu ce scopuri şi cu ce obiective. Eu înţeleg că e o campanie internă şi la PNL. Noi suntem un partid responsabil care şi-a asumat nişte responsabilităţi. Nu o să comentez declaraţii politice. Domnul Orban e preşedintele unui partid din coaliţie, nu e în guvern. (...) Decizia privid rectificarea nu o ia PNL, nici USR PLUS, ci o ia coaliţia”, spune Dacian Cioloş.

Co-preşedintele USR PLUS mai afirmă că la nivelul coaliţiei sunt discutate„lucruri mult mai serioase”, nu „reflexiile filosofice ale domnului Orban”.

Principalul subiect pe agenda (şedinţei coaliţiei - n.r.) va fi discuţia proiectului de rectificare bugetară. Rectificarea este o atribuţie a coaliţiei de guvernare, aşa cum şi adoptarea bugetului a fost o responsabilitate a coaliţiei. Deci acolo se iau decizii, nu poate să decidă premierul singur sau o altă persoană. Sunt câteva propuneri făcute legate de rectificare. Avem aşteptări pentru câteva ministere care nu sunt satisfăcute cu ceea ce a fost propus până acum”, mai spune co-preşedintele USR PLUS.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că va exista o creştere importantă a bugetului Ministerului Sănătăţii, în urma rectificării bugetare, de 2 miliarde de lei, deşi suma cerută fusese de 6 miliarde.

Întrebat de jurnalişti cum se va stabili, totuşi, câţi bani vor merge la Ministerul Sănătăţii, în urma rectificării bugetare, ţinând cont că s-au cerut 6 miliarde, preşedintele PNL a spus că „suma este mult mai mare, numai că în fundamentarea solicitărilor trebuie să vedem care sunt cheltuielile efectiv necesare”. „În discuţiile pe care le-am avut, suma alocată este de aproximativ 2 miliarde pentru bugetul MS”, a răspuns Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici