Cioloş, după negicieri: „Vom prezenta un Guvern în Parlament şi dacă ajungem la un acord, şi dacă nu”

Premierul desemnat Dacian Cioloş susţine că USR va prezenta un Guvern în Parlament şi dacă formaţiunea va ajunge la un acord cu PNL şi UDMR, şi dacă nu. Comitetul Politic al USR, care va analiza programul şi echipa de guveranre, se întruneşte duminică.

2760 afișări
Imaginea articolului Cioloş, după negicieri: „Vom prezenta un Guvern în Parlament şi dacă ajungem la un acord, şi dacă nu”

Cioloş, despre negocieri: Vom prezenta un Guvern în Parlament şi dacă ajungem la un acord, şi dacă nu

Biroul Naţional al USR a discutat, miercuri seara, toate scenariile după întâlnirea iniţiată de Dacian Cioloş, prim-ministru desemnat, cu preşedinţii PNL şi UDMR şi cu preşedintele grupului minorităţilor naţionale din Parlamentul României.

În aşteptarea deciziilor din cele două partide, Comitetul Politic al USR a fost convocat pentru duminică, de la ora 18:00, unde umerază să fie analizat şi aprobat programul de guvernare şi echipa guvernamentală.

„Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de preşedintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliţia cu PNL şi UDMR şi pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu preşedinţii celor două partide. Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar şi scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament şi asta se va întâmpla şi dacă ajungem la un acord, şi dacă nu.

În aceste condiţii, Biroul Naţional al USR a decis să continue discuţiile cu foştii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare şi propunerea unei liste de miniştri. Dorinţa noastră e refacerea coaliţiei, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eşuează e nevoie să oferim o soluţie funcţională pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Cioloş.

Întâlnirea la care au participat miercuri Dacian Cioloş, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor s-a încheiat fără ca liderii să fi ajuns la o concluzie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici