Cioloş: E foarte important să facem din ce în ce mai puţină justiţie la televizor

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi seara că este foarte important ''să facem din ce în ce mai puţină justiţie la televizor şi din ce în ce mai multă justiţie în tribunale''.

539 afișări
Imaginea articolului Cioloş: E foarte important să facem din ce în ce mai puţină justiţie la televizor

Cioloş: E foarte important să facem din ce în ce mai puţină justiţie la televizor

''Probabil că în România se vorbeşte mai mult de corupţie şi de anticorupţie decât în altă parte. Aproape cinci ani, lucrând la Bruxelles şi având contact cu toate statele membre, pot să spun că România nu este nici cea mai cinstită, dar nici cea mai coruptă ţară din UE şi nici nu cred că e important să ne uităm peste gardul vecinului. Important este ca noi, acasă, cu onestitate, să recunoaştem atunci când avem probleme, inclusiv de corupţie, şi să tratăm aceste probleme de la rădăcină. Corupţia e legată şi de o stare de spirit şi de o atitudini faţă de lucruri, faţă de fapte şi de decizii pe care le luăm'', a afirmat premierul la Digi 24.

El a subliniat că justiţia nu trebuie transformată într-o armă şi că trebuie făcută mai mult în tribunale decât la televizor.

''Eu cred că lucrurile au progresat foarte bine în aceşti ultimi ani. E important, în continuare, să nu transformăm justiţia într-o armă cu care să lupte unii împotriva celorlalţi. E important ca legile să fie bine făcute pentru ca justiţia să poată să ia decizii bune şi decizii clare, care să nu fie interpretate, şi cred că e foarte important să facem din ce în ce mai puţină justiţie la televizor şi din ce în ce mai multă justiţie în tribunale. Cei din justiţie au dreptate când spun că au nevoie de o abordare multianuală şi alocări bugetare pentru a crea condiţii în tribunale pentru ca justiţia să îşi poată face bine treaba'', a adăugat şeful Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici