Cioloş începe o vizită de trei zile în Statele Unite, în cadrul căreia se va întâlni cu vicepreşedintele Biden

Premierul Dacian Cioloş a plecat duminică în Statele Unite ale Americii, pentru o vizită de trei zile, perioadă în care se va întâlni la Washington cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, cu secretarii Agriculturii, Comerţului, Energiei şi, la Detroit, cu CEO al Ford Motor Company, Mark Fields.

540 afișări
Imaginea articolului Cioloş începe o vizită de trei zile în Statele Unite, în cadrul căreia se va întâlni cu vicepreşedintele Biden

Cioloş începe o vizită de 3 zile în Statele Unite, în cadrul căreia se va întâlni cu vicepreşedintele Biden

Vizita premierului român începe duminică, cu un dineu informal oferit de John Rakolta Jr., consul general onorific al României la Detroit, la locuinţa acestuia, anunţă Biroul de presă al Guvernului României.

Luni, Dacian Cioloş va vizita centrul de cercetare-inovare al Ford Motor Company, unde va avea o întâlnire şi cu ingineri români, după care şeful Guvernului României va participa la un dejun de lucru cu reprezentanţi ai unor companii americane.

Tot luni, premierul român va avea o întrevedere cu CEO al Ford Motor Company, Mark Fields, la sediul central al companiei americane, întâlnirea fiind urmată de declaraţii de presă.

În cursul aceleiaşi zile, Dacian Cioloş se va deplasa în capitala SUA unde va participa la un dineu informal alături de foşti ambasadori americani în România, precum şi de alţi "prieteni apropiaţi ai României" din Washington, se arată în comunicatul Guvernului.

Marţi, premierul României se va întâlni cu secretarul Agriculturii SUA, Tom Vilsack, la Departamentul Agriculturii, precum şi cu secretarul Comerţului, Penny Pritzker, la Departamentul Comerţului, se spune în comunicat.

Punctul central al vizitei este întâlnirea premierului Dacian Cioloş cu vicepreşedintele SUA, Joseph R. Biden, Jr., la Eisenhower Executive Building, întâlnire care va fi urmată de declaraţii de presă.

Tot marţi, prim-ministrul României va participa la o masă rotundă organizată de Atlantic Council, precum şi la o recepţie alături de membrii comunităţii româneşti din zona Washington, eveniment organizat la Ambasada României.

Miercuri, în ultima zi a vizitei în SUA, Dacian Cioloş se va întâlni cu secretarul Energiei, Ernest Moniz, la Departamentul Energiei, iar la prânz va participa la un dejun de lucru cu reprezentanţii mediului de afaceri, mai informează Guvernul în comunicat.

"Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei From shared security to shared prosperity. Scopul este evidenţierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securităţii, precum şi articularea unei dimensiuni economice de o ambiţie similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creştere economică, stabilitate şi predictibilitate", potrivit Guvernului.

Din delegaţia oficială condusă de prim-ministrul Dacian Cioloş vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat Manuel Costescu, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici