Cioloş: Mi se pare unfair că unele state folosesc MCV pentru a schimba regulile jocului la Schengen

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, luni, la Bucureşti că este "unfair" faptul că unele state membre UE folosesc MCV pentru a schimba regulile jocului când vine vorba de aderarea României la Schengen.

332 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Mi se pare unfair că unele state folosesc MCV pentru a schimba regulile jocului la Schengen

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

MCV "a fost acceptat de Guvernul României în momentul în care s-a semnat Tratatul de aderare şi are ca obiectiv ameliorarea funcţionării justiţiei. Până aici lucrurile mi se par corecte şi asumate de statul român. În momentul în care un astfel de mecanism este folosit de unele state membre pentru a schimba regulile jocului, pentru aderarea la Schengen, de exemplu, aici mi se pare unfair din partea acestor state membre faţă de România", a precizat Cioloş, la o dezbatere cu cetăţenii şi cu societatea civilă pe teme europene, organizată la Biblioteca Naţională.

Comisarul pentru Agricultură a mai precizat că aşteptarea Bucureştiului de a adera la Schengen este "una legitimă" întrucât România "şi-a asumat în totalitate regulile şi principiile care au fost decise pentru aderarea" la acest spaţiu.

Cioloş a reamintit că poziţia Comisiei Europene este "foarte clară" în această privinţă, dar decizia este la nivelul Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici