Cioloş o contrazice pe Dăncilă: Proiectul de lege a recursului compensatoriu a fost adoptat de guvernul Grindeanu/ Grindeanu îl trimite la Raluca Prună: Sunaţi-o să vă explice

Dacian Cioloş a respins miercuri acuzaţiile potrivit cărora proiectul de lege a recursului compensatoriu a fost adoptat de Cabinetul condus de el, ci de Executivul condus de Sorin Grindeanu, modificat în comisia juridică a Parlamentului condusă de Florin Iordache şi în plen de majoritatea PSD-ALDE.

2970 afișări
Imaginea articolului Cioloş o contrazice pe Dăncilă: Proiectul de lege a recursului compensatoriu a fost adoptat de guvernul Grindeanu/ Grindeanu îl trimite la Raluca Prună: Sunaţi-o să vă explice

Cioloş o contrazice pe Dăncilă: Proiectul de lege a recursului compensatoriu a fost adoptat de guvernul Grindeanu

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că, în privinţa recursului compensatoriu, guvernul pe care l-a condus a adoptat proiectul exact în forma iniţiată de Raluca Prună. El i-a transmis lui Dacian Cioloş, dacă simte nevoia unei confirmări, să o sune pe Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei.

”Citesc că un domn Cioloş, candidat la europarlamentare, doreşte cu înfierbântare să arate că nu are nicio legătură cu iniţiativa privind recursul compensatoriu. Am două veşti pentru dl Cioloş. Prima e că guvernul Grindeanu a adoptat un proiect de lege, cu alte cuvinte a trimis textul în Parlament, spre a fi dezbătut. A doua e că guvernul Grindeanu a adoptat proiectul EXACT în forma iniţiată de Raluca Prună - să înţeleg că nu era bun? Sau că doamna Prună făcea proiecte pentru “penalii” coaliţiei PSD-ALDE, ca să folosesc vocabularul d-lui Cioloş? Nu-i comentez gusturile, dar domnul Iordache a apreciat suficient proiectul doamnei Prună încât să-l propună spre aprobare în regim de urgenţă. Dacă simţiţi nevoia unei confirmări, domnule Cioloş, sunaţi-o pe Raluca Prună, să vă explice, ca între tehnocraţi, dacă forma adoptată de guvernul Grindeanu era sau nu cea propusă de domnia sa”, a scris pe Facebook Sorin Grindeanu.

El a ţinuţ să-i dea un sfat ironic lui Dacian Cioloş.

”Şi ca un sfat de final: dacă vreţi să şi câştigaţi ceva la alegeri, renunţaţi la dezinformări şi fake news şi încercaţi să mergeţi din uşă-n uşă, să staţi de vorbă cu oamenii. Aşa se fac campaniile adevărate”, a conchis Grindeanu.

Dacian Cioloş a respins miercuri acuzaţiile potrivit cărora proiectul de lege a recursului compensatoriu a fost adoptat de Cabinetul condus de el, ci de Executivul condus de Sorin Grindeanu, modificat în comisia juridică a Parlamentului condusă de Florin Iordache şi în plen de majoritatea PSD-ALDE.

”Stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu şi-l asumă. Legea a fost iniţiată la propunerea lui Florin Iordache în aceeaşi zi în care a fost aprobată şi celebra OUG 13. Guvernul a trimis-o în Parlamentul în care PSD are majoritate. PSD a adoptat apoi Legea recursului compensatoriu cu introducerea unor măsuri care au permis eliberarea a mii de condamnaţi înainte de termen. Comisia juridică a Parlamentului care a adoptat Legea recursului compensatoriu a fost condusă de acelasi Florin Iordache, iniţiatorul legii în Guvern”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

El a mai spus că guvernul pe care l-a condus a iniţiat recursul compensatoriu într-o altă formă.

”Ministrul Tudorel Toader şi propaganda PSD încearcă azi să arunce vina asupra Guvernului Cioloş, care propunea o cu totul altă formă a legii, fără legătură cu forma iniţiată şi adoptată de PSD”, a adăugat Cioloş.

Actualul şef al Exectivului, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi la Strasbourg, că recursul compensatoriu a fost iniţiat de Cabinetul Cioloş, fiind o decizie „neinspirată”.

„După cum ştiţi această lege a recursului compensatoriu a fost iniţiată de Guvernul condus de Dacian Ciolos şi cred că a fost o decizie neinspirată la acel moment. Mâine mă voi întâlni cu ministrul Justiţiei tocmai pentru a luă o decizie, care au fost efectele acestei legi astfel inmcat decizia noastră să reflecte realitatea în România şi lucrurile care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot să iau o decizie până nu vorbesc cu cei în domeniu”, a afirmat Dăncilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici