Cioloş: Obiectivul Guvernului este ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituţionalizate

Obiectivul Guvernului este ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituţionalizate, a declarat premierul Dacian Cioloş duminică seara, cu ocazia participării la Hope Concert organizat de Fundaţia Hope and Homes for Children România.

974 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Obiectivul Guvernului este ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituţionalizate

Cioloş: Obiectivul Guvernului este ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituţionalizate

El a precizat că România a pornit în 1990 cu 100.000 de copii instituţionalizaţi în peste 700 de centre. ''Din păcate suntem astăzi încă la 57.000 de copii care nu sunt în familiile lor, pentru o mare parte s-au găsit soluţii, dar problema încă nu este rezolvată. Vreau să vă anunţ că obiectivul pe care ni-l asumăm ca stat - şi aici vorbesc în numele Guvernului şi sunt convins că acest obiectiv va fi dus la capăt indiferent cine va fi prim-ministru sau cine va fi la guvernare -, obiectivul pe care ni l-am propus este ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituţionalizate'', a spus şeful Executivului.

El a subliniat că ''trebuie să avem forţa, înţelepciunea pentru a opri această hemoragie, pentru ca alţi copii să nu se adauge''.

''Acestea sunt cele două obiective pe care ni le fixăm prin pachetul antisărăcie. (...) Această problemă a copiilor instituţionalizaţi a fost şi este una dintre problemele critice cu care ţara noastră se confruntă şi tocmai de aceea trebuie să demonstrăm că suntem capabili să ducem un lucru până la capăt şi să-i găsim o rezolvare prin noi înşine şi nu doar împinşi de la spate de cei din afară. Eu sunt convins că această problemă a copiilor instituţionalizaţi este şi un fel de test pe care Dumnezeu ni-l dă nouă să ne demonstrăm că dincolo de iubirea pe care o putem găsi alături fiecare de cel apropiat nouă, de cei din familie, putem găsi iubirea cu care să ne luăm copiii acasă. Pentru că aceştia sunt copiii noştri, ai ţării şi prin modul în care suntem în măsură să-i îngrijim, să-i ajutăm să-şi găsească drumul în viaţă demonstrăm că fiecare dintre noi suntem capabili să dăm acestei ţări, acestui neam un drum aşa cum ni-l dorim şi cum ni l-am dorit şi atunci în decembrie 1989'', a conchis Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici