Cioloş: România nu are un laborator acreditat care să facă teste de sanitaţie

Premierul Dacian Cioloş a afirmat că în România nu există laborator acreditat care să facă "formal şi oficial" teste de sanitaţie, iar Ministerul Sănătăţii nu poate să ia decizii într-o astfel de situaţie, şeful Executivului anunţând că i-a cerut ministrului Cadariu să ia rapid măsurile necesare.

407 afișări
Imaginea articolului Cioloş: România nu are un laborator acreditat care să facă teste de sanitaţie

Cioloş: România nu are un laborator acreditat care să facă teste de sanitaţie (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Dacian Cioloş a făcut aceste afirmaţii, marţi, înaintea participării la aniversarea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, la Palatul Cercului Militar National, el răspunzând astfel unei întrebări a jurnaliştilor.

"Aştept în primul rând mâine-dânsul mi-a spus că o să prezinte în conferinţă de presă- rezultatele verificărilor de sanitaţie. O să dea dânsul detalii, un prim control pe care l-a făcut, şi apoi, din discuţiile pe care le-am avut, am constat cu suprindere că nu avem niciun laborator acreditat în România care să poată să facă în mod formal şi oficial astfel de teste şi din păcate Ministerul Sănătăţii nu poate să ia decizii fără un control sau fără rezultate din partea unui laborator acreditat. I-am cerut domnului ministru să ia cât mai rapid măsurile ca să avem astfel de analize de un laborator acreditat şi să informeze opinia publică cu toate măsurile pe care le dispune", a spus Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici