Cioloş se întâlneşte cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi pentru formarea guvernului

  • Premierul desemnat, Dacian Cioloş, anunţă că va avea o primă discuţie cu liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale miercuri seara, după şedinţa Guvernului.
  • Şedinţa va avea loc la nivel de preşedinţi ai partidelor.
1706 afișări
Imaginea articolului Cioloş se întâlneşte cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi pentru formarea guvernului
Premierul desemnat, Dacian Cioloş, anunţă că va avea o primă discuţie cu liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale miercuri seara, după şedinţa Guvernului. Şedinţa va avea loc la nivel de preşedinţi ai partidelor.
 
„Am avut o discuţie telefonică ieri seară (luni seară - n.r.) şi astăzi dimineaţă (marţi dimineaţă - n.r.) şi cu colegii de la UDMR şi cu cei de la PNL şi cu minorităţile şi cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri - n.r.), pentru că am înţeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat”, anunţă Dacian Cioloş.
 
Premierul desemnat spune că întâlnirea va avea loc miercuri după-amiază, după şedinţa de Guvern, la nivelul preşedinţilor partidelor. El precizează că nu contează locul unde va avea loc discuţia cu liderii PNL şi UDMR.
 
„Eu nu sunt atât de sensibil, când e vorba de a discuta şi de a găsi rapid soluţii. Putem să ne vedem şi a un bar în oraş, dacă asta poate să ajute la a găsi soluţii. Putem să ne vedem şi la noi la sediu, şi la ei la sediu şi aici, în Parlament. Important e să găsim soluţii”, adaugă Cioloş.
 
Premierul desemnat afirmă că se aşteaptă la responsabilitate din partea liderilor PNL şi UDMR.
 
„Aşteptăm un semn de reciprocitate din partea foştilor parteneri, acesta este mandatul cu care vom merge zilele următoare la negocieri”, spune Dacian Cioloş.
 
El a reluat afirmaţia potrivit căreia protocolul coaliţiei nu a fost denunţat de niciuna dintre părţi.
 
”Obiectivul nostru este clar, să pregătim un Guvern care să fie votat rapid în Parlament şi să gestioneze această situaţie de criză. (...) Nu (a fost denunţat protocolul prin votul USR dat la moţiune - n.r.), pentru că noi nu am votat împotriva unui program de guvernare pe baza căruia am stabilit să lucrăm împreună în cadrul coaliţiei. (...) Nu am avut nicio negociere cu AUR sau PSD. Am luat o poziţie politică în Parlament”, a afirmat Cioloş, care apreciază că dacă PNL şi UDMR vor refuza să susţină guvernul ar înseamna prelungirea crizei.
 
Biroul Naţional al USR a decis echipa de negociere şi este formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuţ Moşteanu.
 
De asemenea, a fost stabilită şi echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Ţoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoş Pîslaru.
 
„USR reiterează că cea mai bună soluţie pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR care să gestioneze pandemia, criza preţurilor la energie şi să implementeze PNRR”, potrivit unui comunicat al USR.
 
Klaus Iohannis a anunţat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloş să formeze un nou guvern.
 
„Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reţinut una, pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş”, a spus Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici