Cioloş şi Junker au discutat despre Schengen, Moldova, economie şi reformele Guvernului României

Premierul Dacian Cioloş şi preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, au discutat, luni, la Bruxelles despre integrarea României în spaţiul Schengen, primul-ministru exprimându-şi speranţa că în cursul acestui an vor exista câteva decizii ''care merg în direcţia bună''.

1456 afișări
Imaginea articolului Cioloş şi Junker au discutat despre Schengen, Moldova, economie şi reformele Guvernului României

Cioloş şi Junker au discutat despre Schengen, Moldova, economie şi reformele Guvernului României

La finalul întrevederii, Dacian Cioloş şi Jean-Claude Juncker au susţinut o conferinţă de presă comună, context în care preşedintele CE a spus că este mulţumit de activitatea actualului Executiv de la Bucureşti.

Una dintre temele de discuţie a fost referitoare la aderarea la spaţiul Schengen.

"Am discutat şi despre candidatura României la Schengen subliniind faptul că România îndeplineşte condiţiile. Ştiu că Comisia Europeană şi domnul preşedinte Junker au susţinut dintoteauna cauza României din acest punct de vedere şi sper eu(...) în cursul acestui an să vedem câteva decizii care merg în direcţia bună", a spus Cioloş.

Referitor la Republica Moldova, Dacian Cioloş i-a spus preşedintelui Junker ce intenţionează România să facă pentru a ajuta în continuare guvernul actual al acestei ţări pentru a pune în aplicare reformele la care s-a angajat.

"Am avut asigurarea că şi Comisia Europeană se va implica în acest sprijin în măsura în care Guvernul din Republica Moldova chiar doreşte să pună în aplicare aceste reforme", a mai spus Cioloş.

Cât priveşte activitatea Executivului de la Bucureşti, premierul român a precizat că are în vedere iniţierea mai multor reforme, inclusiv în domeniul administraţiei.

"Am vorbit despre priorităţile guvernului pe care-l conduc în acest an, am vorbit despre reformele pe care avem în vedere să le aplicăm, atât în domeniul reformei administraţiei, o reformă care e foarte importantă pentru a da consistenţă a ceea ce s-a făcut în domeniul justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei. Pentru a consolida aceste progrese e nevoie şi de o administraţie eficientă, transparentă şi profesionistă", a spus primul-ministru.

De asemenea, Dacian Cioloş i-a spus preşedintelui Comisiei Europene că situaţia economică a României este una bună şi i-a dat asigurări că Guvernul va lua măsurile necesare pentru a se încadra în deficitul de 3% prevăzut în Legea bugetului de stat.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că MCV va fi ridicat în cursul mandatului acestei Comisii, în vreme ce premierul Dacian Cioloş a replicat că speră că România nu va trebui să aştepte până în ultimul an pentru ca acest lucru să se întâmple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici