Ciorbea: Ion Diaconescu mi-a zis "Dau şi fărâma de sufleţel pe care o mai am pentru a salva partidul"

Liderul ţărănist Victor Ciorbea a evocat, marţi seară, memoria lui Ion Diaconescu şi a precizat că a discutat cu acesta în urmă cu două zile, menţionând că fostul preşedinte PNŢCD continua să se preocupe de situaţia din partid şi de situaţia politică din ţară.

388 afișări
Imaginea articolului Ciorbea: Ion Diaconescu mi-a zis "Dau şi fărâma de sufleţel pe care o mai am pentru a salva partidul"

Ciorbea: Ion Diaconescu mi-a zis "Dau şi fărâma de sufleţel pe care o mai am pentru a salva partidul" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Este un moment extrem de trist şi plin de emoţie (...). L-am văzut ultima oară alaltăieri, am discutat cu dânsul, aprecia exact şi starea sănătăţii sale, dar continua să se preocupe şi de situaţia din partid şi de situaţia politică din ţară. Chiar mi-a şi spus: "Cu ce te-aş mai putea ajuta? Dacă pot, îţi mai dau şi fărâma de sufleţel pe care o mai am pentru a salva partidul şi pentru a merge pe drumul dorit de înaintaşi, pe drumul moralităţii, al cinstei, al corectitudinii, al dreptăţii»". Ne-am despărţit dupa circa două ore de discuţii, ultimele pe care le-am avut, cu această încredere şi cu această convingere că, dacă Dumnezeu ne va ajuta ca în România să mai avem astfel de oameni, cum au fost cei din generaţia martirilor Maniu-Mihalache, care au murit cu zecile de mii în temniţele comuniste sau din generaţia de aur a supravieţuitorilor temniţelor comuniste, cum a fost acest cuplu ideal refăcut între seniorul Coposu şi domnul Ion Diaconescu, ţara aceasta s-ar putea din nou reaşeza pe şine, pe un drum normal", a spus Ciorbea, la Realitatea TV.

El şi-a exprimat speranţa că Ion Diaconescu va rămâne în memoria ţărăniştilor, în memoria românilor, ca "un om plin de modestie, de o inteligenţă nativă cu totul excepţională, de o capacitate de analiză politică ieşită de comun".

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat marţi seară, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici