Cioroianu: După încheierea "probelor" din Italia mă mai gândesc la demisie

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu a declarat, joi, la un seminar despre respectarea drepturilor omului şi propaganda în contextul incidentelor din relaţiile româno-italiene, că nu consideră că demisia sa ar rezolva criza din Italia, răspunzând unei întrebări a unui reprezentant al Romani CRISS.

2 afișări
Imaginea articolului Cioroianu: După încheierea "probelor" din Italia mă mai gândesc la demisie

Cioroianu: Sunt foarte ocupat zilele astea, după ce trec aceste probe ne mai gândim la demisie

"Dacă aş avea cea mai mică impresie sau cea mai mică urmă de convingere că demisia unuia dintre miniştri ar duce la rezolvarea problemei, că ar fi vorba de mine, că ar fi vorba de altcineva, mi-aş da-o sau l-aş sfătui s-o dea. Nu asta este soluţia, nu asta poate duce la rezolvare, ci mai curând să ne concentrăm, pe baza minimei expertize pe care o avem, să arătăm şi succesele pe care le avem", a declarat Adrian Cioroianu.

Problema demisiei a fost reluată prin întrebarea unui jurnalist, ministrul de Externe răspunzând, amuzat, că după încheierea "probelor" din Italia se mai gândeşte la acestă posibilitate.

"Sunt foarte ocupat zilele astea şi după ce trec aceste probe continue, poate ne mai gândim", a precizat Cioroianu.

Nouă ONG-uri, printre care Agenţia de Monitorizare a Presei, fundaţia ACCEPT şi organizaţia Romani CRISS, i-au solicitat demisia ministrului de Externe, considerând inacceptabile declaraţiile acestuia, "de tip nazist", conform cărora cei care fac România de râs trebuie deportaţi în deşertul egiptean.

Ministrul Adrian Cioroianu şi-a cerut scuze, luni, pentru declaraţiile făcute într-o emisiune televizată, afirmând că şi lui i s-au părut surprinzătoare, dar a adăugat, însă, că în opinia sa există o excepţie, violatorii şi pedofilii, pe care îi consideră cele mai de jos categorii infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici