Cioroianu: Nu există probe potrivit cărora consulul general ar fi primit mită

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile de la Bucureşti nu au informaţii concrete care să confirme implicarea consulului român la Chişinău, Alexandru Rus, într-un caz de luare de mită.

2 afișări
Imaginea articolului Cioroianu: Nu există probe potrivit cărora consulul general ar fi primit mită

Cioroianu: Nu există probe potrivit cărora consulul general ar fi primit mită

Cioroianu a afirmat că, în data de 14 august, când a fost reţinută Ina Rusu, patroana agenţiei de turism Ina Tur, prietenul sau soţul acesteia l-a sunat pe consulul român, cerându-i să se întâlnească, pentru a-l împrumuta cu o sumă de bani. Ministrul de Externe a apreciat că poate s-a dorit ca Alexandru Rus să fie fotografiat cu un plic în mână, fără să se ştie dacă îl dădea sau dacă tocmai îl primise.

Adrian Cioroianu şi-a exprimat regretul că, în acest caz, comunicarea dintre Bucureşti şi Chişinău se face prin intermediul conferinţelor de presă.

În opinia sa, corespondenţa dintre el şi omologul său moldovean Andrei Stratan, în acest caz, trebuie făcută publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici