Circa 2,8 milioane de buletine de vot tipărite în Timiş, sunt aşteptaţi la urne 615.000 de alegători

Aproximativ 2,8 milioane de buletine de vot vor fi tipărite în Timiş pentru alegerile locale din 10 iunie, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, subprefectul Zoltan Marossy, în judeţ fiind aşteptaţi la urne circa 615.000 de alegători.

176 afișări
Imaginea articolului Circa 2,8 milioane de buletine de vot tipărite în Timiş, sunt aşteptaţi la urne 615.000 de alegători

Circa 2,8 milioane de buletine de vot tipărite în Timiş, sunt aşteptaţi la urne 615.000 de alegători (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Potrivit subprefectului Zoltan Marossy, în judeţul Timiş se vor tipări aproximativ 2,8 milioane de buletine de vot de către tipografia Fed Print din Timişoara, care a câştigat licitaţia.

Costul acestora se ridică la aproximativ un milion de lei.

Conform acestuia, în judeţul Timiş sunt aproximativ 615.000 de alegători, dintre care 220.000 sunt în Timişoara.

De asemenea, conform subprefectului, s-a comandat confecţionarea a 2.500 de ştampile de vot, numărul acestora fiind stabilit ţinând cont de numărul cabinelor de vot din Timiş - 2.300.

În privinţa autocolantelor, Timişul a comandat 660.000 de exemplare.

"Vom pregăti pentru primării şi listele electorale suplimentare. Toate materialele vor pleca de la Prefectura Timiş spre secţiile de votare, în saci coloraţi, pentru fiecare categorie vom avea o altă culoare", a spus Marossy.

În judeţul Timiş vor funcţiona 589 de secţii de votare, din care 212 de secţii în Timişoara.

În ceea ce priveşte ordinea pe buletinele de vot, pe primul loc este UDMR, pe locul al doilea UNPR, iar pe al treilea PDL, urmând PNL, apoi PSD şi PC.

La Biroul Electoral Municipal Timişoara au fost depuse 14 candidaturi pentru funcţia de primar, printre candidaţi fiind directorul Filarmonicii "Banatul", managerul Spitalului Judeţean Timiş, un fost prefect, dar şi un marinar.

Primul care s-a înscris a fost inginerul Nicolae Robu din partea USL, urmat de profesorul Szabo Francisc - UDMR, de omul de afaceri Ion Răducanu şi fost prefect al judeţului Timiş, din partea UNPR.

Pentru funcţia de primar şi-au mai depus candidatura un cadru militar în rezervă, fiind vorba despre Mihai Baia din partea PSDM, un economist, Grigore Marinel Trif - PRM, un inginer, Adrian Orza - UTP, Claudiu Butuza - Alianţa Uniţi pentru Timişoara, dar şi un manager, Floare Dragomir - PP-LC, un avocat Ştefan Ghireldea - Partidul României Europene, un mediator, Ilie Bertea - PPDD şi un marinar, Marinel Suciu - Partidul Pro Demo.

Managerul Spitalului Judeţean Timiş, medicul Gheorghe Nodiţi (PDL), şi directorul Filarmonicii "Banatul", Ioan Coriolan Gârboni, candidează, totodată, pentru funcţia de primar al Timişoarei.

Pentru funcţia de primar al Timişoarei s-a înscris şi Nicolae Antonie din partea Partidului Naţional Democrat Creştin.

La şefia CJ Timiş candidează inginerul Titu Bojin, din partea USL, inspectorul şcolar general adjunct Halasz Francisc, de la UDMR, Maria Petan, diriginte de Oficiu Poştal Timişoara, din partea Partidului Poporului - Legea Cojocaru, Valentin Gabriel din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor, iniţiat de Miron Cozma, omul de afaceri Iosif Ingrisch - UNPR, actualul preşedinte al CJ Constantin Ostaficiuc - PDL, omul de afaceri Adrian Nicolae Diaconu - PPDD şi avocatul Radu Cârceie - Uniunea Pentru Timiş.

Pentru şefia CJ s-a înscris şi Dan Lungu Ferdinand din partea Partidului Verde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici