Cîţu: „Dacă nu scade preţul la pompă, cineva trebuie să răspundă”

  • Liderul PNL, Florin Cîţu, spune că dacă preţul la carburanţilor la pompă nu scade urmare a scăderii accizei, atunci cineva trebuie să răspundă.
  • Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, anunţa înjumătăţirea accizei la combustibili.
609 afișări
Imaginea articolului Cîţu: „Dacă nu scade preţul la pompă, cineva trebuie să răspundă”

„Să vedem analizele Ministerului Finanţelor. Scenariile pe care le prezintă, din punctul meu de vedere, sunt optimiste. Eu sper că nu sunt prezentate doar aşa... să spunem că se mai împuşcă un iepure, să spunem că facem o măsură, pentru că ea costă trei miliarde de lei, 3-4 miliarde de lei”, spune Florin Cîţu.

El spune că, de principiu, este de acord cu scăderea accizei.

„Problema este că dacă nu scade preţul la pompă, cineva trebuie să răspundă. (...) Să-şi asume cineva această măsură şi consecinţele”, conchide Cîţu.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, anunţa că liderii coaliţiei de guvernare au fost de acord cu propunerea sa de înjumătăţire a accizei la combustibili: „Vom avea discuţii cu CE şi marile companii distribuitoare pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil”.

„Am propus liderilor coaliţiei soluţia scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în şedinţa de azi (marţi-n.r.), astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu Comisia Europeană şi marile companii distribuitoare de carburanţi pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toţi consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, transmite pe Facebook Adrian Câciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici