Ciucă a discutat cu preşedintele Bulgariei despre construcţia unui al doilea pod Giurgiu-Ruse

Premierul Nicolae Ciucă spune că a discutat cu preşedintele Bulgariei despre proiectul prin care se urmăreşte construcţia unui al doilea pod Giurgiu-Ruse.

183 afișări
Imaginea articolului Ciucă a discutat cu preşedintele Bulgariei despre construcţia unui al doilea pod Giurgiu-Ruse

Nicolae Ciucă, Facebook

Premierul spune că a discutat cu preşedintele Bulgariei Rumen Radev despre faptul că societăţile de transport gaze din cele două ţări trebuie să conlucreze şi să folosească fondurile europene.

„Am discutat care sunt demersurile pe care putem să le facem împreună astfel încât să mărim capacitatea de tranzit a gazelor, am discutat acest subiect pentru că împreună am ajuns la concluzia că este nevoie ca societăţile naţionale de transport gaz să poată să conlucreze mai bine şi să folosească fondurile europene pentru că practic sporirea capacităţii de transport gaze nu este doar în beneficiul ţărilor noastre, este în beneficiul tuturor ţărilor din regiune şi, de asemenea, asigurăm o capacitate mai mare de transport pentru Europa centrală”, a declarat Nicolae Ciucă.

În cadrul întâlnirii bilaterale s-a discutat şi despre alte oportunităţi.

„Am discutat despre proiectele noastre pentru asigurarea navigabilităţii pe Dunăre, despre proiectul prin care ministerele de transport din România şi Bulgaria s-au angajat să organizeze o nouă construcţie peste Dunăre, este vorba despre al doilea pod Giurgiu-Ruse”, a mai spus premierul.

Relaţiile comerciale dintre cele două ţări au ajuns la aproximativ 6,5 miliarde, crescând până în acest moment cu 30% faţă de anul trecut, a mai transmis premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pod,
giurgiu,
ruse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici