Ciucă a reafirmat sprijinul pentru candidatura Moldovei, Ucrainei şi Georgiei la admiterea în UE

Premierul Nicolae Ciucă a reafirmat, marţi, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Apărării din Republica Moldova, sprijinul României pentru ca Moldova, Ucraina şi Georgia să devină candidate la admiterea în Uniunea Europeană.

284 afișări
Imaginea articolului Ciucă a reafirmat sprijinul pentru candidatura Moldovei, Ucrainei şi Georgiei la admiterea în UE

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării din Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi.

Nicolae Ciucă a reafirmat sprijinul României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina şi Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

„Nevoia abordării unitare a celor trei state din trio-ul asociat se regăseşte permanent pe linia eforturilor susţinute ale României pe această direcţie”, susţin reprezentanţii Guvernului.

Oficialul de la Chişinău a mulţumit pentru sprijinul constant al României, susţinerea politică, economică şi financiară pentru ca Republica Moldova să traverseze crizele suprapuse cu care se confruntă – refugiaţi, criza energetică, inflaţia – dar şi pentru a-şi atinge dezideratul de a dobândi statutul de candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali au discutat şi despre fluidizarea traficului la frontieră. „În acest sens, optimizarea procedurilor de lucru va putea permite eficientizarea acţiunilor derulate pentru controlul la frontieră. Au mai fost abordate problematica energiei şi evoluţiile de securitate din regiune, cu precădere dezinformarea şi propaganda respectiv elementele de război hibrid prezente în stânga Prutului”, a mai transmis Guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici