Ciucă, despre plafonarea RCA: ASF va prezenta o informare, Guvernul poate interveni doar temporar

Autoritatea de Supraveghere Fiscală (ASF) va prezenta o informare în Parlament, iar Guvernul poate interveni doar pe un termen limitat, a spus miercuri, la Călăraşi, premierul Nicolae Ciucă, referitor la posibilitatea plafonării poliţelor RCA.

531 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre plafonarea RCA: ASF va prezenta o informare, Guvernul poate interveni doar temporar

Ciucă, despre plafonarea RCA: ASF va prezenta o informare, Guvernul poate interveni doar temporar

Premierul Nicolae Ciucă a spus că Autoritatea de Supraveghere Fiscală este cea care are în responsabilitate toate acţiunile de monitorizare, de control a ceea ce se întâmplă pe piaţa asigurărilor sociale, şi că ASF va prezenta în perioada imediat următoare o informare în Parlament.

„Discuţiile pe care eu le-am avut în calitate de premier cu preşedintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă este nevoie de intervenţie guvernamentală şi care sunt efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate produce asupra cetăţenilor. Discutăm de o companie de asigurări care are o cotă de piaţă consistentă şi este nevoie în felul acesta să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF şi care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efectele unei astfel de derulări a evenimentelor”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a arătat că o eventuală intervenţie a Guvernului poate fi doar pe un termen limitat.

„Discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte s-au încheiat în sensul în care când vor avea dumnealor o formă finală de evaluare, ne vor prezenta şi nouă care sunt concluziile şi, în funcţie de acestea, şi, sigur, de ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări. Ceea ce vă pot spune este faptul că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată, este clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale", a mai spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici