Ciucă, discurs la Timişoara: Politicile cultrale, la fel de importante ca tehnologia, comerţul şi economia

Politicile cultrale sunt la fel de importante ca tehnologia, comerţul şi economia, a spus premierul Nicolae Ciucă vineri la deschiderea programului Timişoara, Capitală Culturală Europeană.

105 afișări
Imaginea articolului Ciucă, discurs la Timişoara: Politicile cultrale, la fel de importante ca tehnologia, comerţul şi economia

Ciucă, discurs la Timişoara: Politicile cultrale, la fel de importante ca tehnologia, comerţul şi economia

„Am debutat ca stat membru al UE cu succesul oraşului Sibiu, prima gazdă românească a Capitalei Culturale Europene. Lecţiile Sibiului au confirmat valoarea adăugată adusă de purtarea pentru un an de zile, alături de Luxemburg, a stindardului culturii europene. Sunt convis că Timişoara va continua modelul şi va străluci în acest an”, a spus Nicolae Ciucă.

El a spus că Timişoara nu este doar oraşul martir care a aprins scânteia libertăţii în anul 1989, ci este oraşul punte între comunităţile culturale din Europa.

„Politicile cultrale sunt la fel de importante ca tehnologia, comerţul şi economia. O identitate europeană puternică nu se poate construi doar pe declaraţii politice, tratate şi drept secundar, ci şi pe cultură şi valori culturale”, a adăugat şeful Guvernului.

Timişoara este Capitală Culturală Europeană în 2023 alături de Elefsina (Grecia) şi de Veszprém (Ungaria).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici