Ciucă, discuţii cu ministrul Mediului din Emiratele Arabe Unite despre investiţii în Portul Constanţa

Investiţiile pentru dezvoltarea Portului Constanţa, dar şi în domenii precum energia regenerabilă, agricultură, au fost tema discuţiilor avute joi de premierul Nicolae Ciucă cu Mariam Almheiri, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice al Emiratelor Arabe Unite.

398 afișări
Imaginea articolului Ciucă, discuţii cu ministrul Mediului din Emiratele Arabe Unite despre investiţii în Portul Constanţa

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Mariam Almheiri vizitează România însoţită de o delegaţie de preşedinţi de companii şi înalţi oficiali, pentru a discuta proiectele bilaterale în curs.

Premierul Nicolae Ciucă a evocat în cadrul discuţiilor vizita efectuată în Emiratele Arabe Unite şi întâlnirea avută cu preşedintele emiratez, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, precum şi discuţia telefonică purtată ulterior, menită să monitorizeze şi să evalueze evoluţia proiectelor convenite.

„Interesul României vizează un spectru larg de teme şi proiecte convenite cu partea emirateză, care sunt în diverse momente de maturitate. Opţiunile alternative ale părţilor vizează concentrarea pe promovarea rapidă a proiectelor mature şi avansarea celorlalte pe intervale de 3-4 luni, pentru a apropia concretizarea lor în cel mai scurt timp”, se arată în comunicat.

Printre priorităţile convenite se numără investiţiile necesare dezvoltării Portului Constanţa în capacităţi de producţie a energiei regenerabile, în agricultură, sisteme de irigaţii şi industria alimentară.

De asemenea, au fost semnate Memorandumul de înţelegere privind securitatea alimentară şi Memorandumul de înţelegere privind protecţia mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici