Ciucă, după încheierea MCV pentru România: O recunoaştere că direcţia reformelor este cea corectă

În baza raportului de marţi al Comisiei Europene, monitorizarea României se va derula, exact ca şi în cazul celorlalte state membre UE, prin Mecanismul general la nivel european privind statul de drept, a declarat, marţi, premierul Nicolae Ciucă.

350 afișări
Imaginea articolului Ciucă, după încheierea MCV pentru România: O recunoaştere că direcţia reformelor este cea corectă

Ciucă, după încheierea MCV pentru România: O recunoaştere că direcţia reformelor este cea corectă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis că a primit „cu satisfacţie” raportul privind România din cadrul MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană.

„Acesta constată, în premieră, îndeplinirea recomandărilor şi a obiectivelor Mecanismului, aşa cum era prevăzut în Decizia de înfiinţare a MCV, adoptată la momentul aderării României la UE. Pentru Guvernul României, acest raport şi evoluţiile pe care le angrenează ne încurajează să continuăm cursul stabilit în sprijinirea independenţei justiţiei, a luptei anticorupţie, de o manieră sustenabilă şi cu rezultate bune în continuare, în beneficiul societăţii româneşti. Toate acestea sunt esenţiale deoarece răspund aşteptărilor cetăţenilor români. În baza raportului de astăzi, monitorizarea României se va derula, exact ca şi în cazul celorlalte state membre UE, prin Mecanismul general la nivel european privind statul de drept”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul adaugă că raportul este şi „o recunoaştere” şi „o confirmare” la nivel european a faptului că direcţia reformelor urmate în ultima perioadă este cea corectă.

„De asemenea, deoarece evaluarea Comisiei nu are la bază doar evoluţiile recente, ci, în mod evident, o acumulare susţinută de progrese pe care România le-a înregistrat de la momentul instituirii Mecanismului, avem o importantă recunoaştere a maturităţii atinse în funcţionarea instituţiilor competente. Nu am parcurs acest drum singuri. Am beneficiat constant de cooperarea foarte pragmatică cu experţii Comisiei Europene. Autorităţile române competente au menţinut cu aceştia un dialog cordial şi constructiv, care va fi continuat pe acelaşi baze de deschidere şi încredere în cadrul instrumentelor orizontale europene din domeniu. La 15 ani de la aderare, concluziile raportului reflectă eforturile României şi intrarea într-o logică de consolidare a statutului nostru european. Rămânem ferm ancoraţi în viziunea pro-europeană a României, clară si pe termen lung, o viziune europeană bazată pe unitate, democraţie, stat de drept şi valori împărtăşite în mod egal de toate statele membre, pe baza aceloraşi instrumente”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici