Ciucă, întâlnire cu delegaţia senatorului american Steve Daines

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, a primit, joi, la Palatul Victoria, delegaţia senatorului american Steve Daines, ocazie cu care au fost abordate teme legate de situaţia de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina.

153 afișări
Imaginea articolului Ciucă, întâlnire cu delegaţia senatorului american Steve Daines

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, a primit, la Palatul Victoria, delegaţia senatorului american Steve Daines. Cu această ocazie, au fost abordate teme legate de situaţia de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina. Premierul României a prezentat eforturile ţării noastre de a fi alături de poporul ucrainean, cu accent pe gestionarea fluxului de refugiaţi şi a hub-ului umanitar de la Suceava, care integrează sprijinul acordat la nivelul Uniunii Europene şi altor state”, anunţă Executivul.

Potrivit sursei citate, Guvernul continuă demersurile de facilitare a exporturilor ucrainene afectate de blocarea porturilor la Marea Neagră, pentru a proteja lanţurile de aprovizionare şi a asigura securitatea alimentară a ţărilor dependente de produsele agricole din Ucraina.

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat nivelul excelent al relaţiilor româno-americane, consolidate de Parteneriatul strategic, mai ales din perspectivă militară. A fost subliniată importanţa trupelor americane în regiune şi necesitatea creşterii prezenţei acestora pe Flancul Estic al NATO, cu precădere în ţara noastră. De asemenea, premierul a menţionat deschiderea faţă de noi investiţii americane, care pot ajuta la dezvoltarea României şi întărirea legăturilor noastre transatlantice. Recent întors din Ucraina, senatorul Steve Daines a evocat imaginile şocante pe care le-a văzut la Bucha şi în satele din împrejurimile Kievului, fiind primul oficial american ajuns în zonă după comiterea crimelor de război. Senatorul american s-a interesat de sprijinul pe care Statele Unite ale Americii îl pot acorda României din perspectivă militară, energetică şi a transferului tehnologic”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
daines,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici