Ciucă, mesaj de Ziua Naţională Constantin Brăncuşi

Creaţia lui Constantin Brâncuşi continuă să atragă astăzi admiraţia iubitorilor de artă din întreaga lume, susţine premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi.

158 afișări
Imaginea articolului Ciucă, mesaj de Ziua Naţională Constantin Brăncuşi

Nicolae Ionel Ciucă, Facebook

„Cu 147 de ani în urmă, destinul cultural al României şi arta plastică universală aveau să devină mai bogate, odată cu naşterea lui Constantin Brâncuşi, al cărui talent artistic a fost minunat completat de profunzimea aplecării lui spre filozofie. Născut într-o familie de oameni simpli, marele nostru sculptor nu s-a desprins niciodată de rădăcinile sale, chiar dacă viaţa l-a dus departe de ţară pentru a-şi desăvârşi destinul artistic. Prin operele sale, Constantin Brâncuşi şi-a creat propria identitate artistică, revoluţionând chiar arta sculpturii, şi a lăsat în urmă un valoros patrimoniu care impresionează prin universalitate dar, în acelaşi timp, poartă amprenta înţelepciunii şi simplităţii ţăranului român”, susţine premierul.

El anunţă o expoziţie la Timişoara, la care vor fi aduse câteva dintre sculpturile lui Brâncuşi aflate în marile muzee ale lumii.

„Astăzi, creaţia lui Constantin Brâncuşi continuă să atragă admiraţia iubitorilor de artă din întreaga lume. Este emoţionant că evenimentele din aceste zile prilejuite de deschiderea oficială a Programului naţional <Timişoara - Capitală Europeană a Culturii>, la care am avut bucuria să particip, includ şi două lansări de carte dedicate vieţii şi operei lui Constantin Brâncuşi. Sunt convins că românii iubitori de artă aşteaptă cu nerăbdare şi expoziţia anunţată peste câteva luni la Timişoara, pentru care vor fi aduse şi câteva dintre sculpturile sale aflate în marile muzee ale lumii. Este cel mai frumos omagiu pe care i-l putem aduce lui Constantin Brâncuşi pentru felul în care a pus în valoare prin arta sa legătura de suflet cu meleagurile natale şi cu poporul român”, mai arată Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici