Ciucă: Peste 46.000 de refugiaţi ucrainieni au rămas în ţară. 18.000 sunt copii

Aproape 120.000 de refugiaţi ucrainieni au intrat până miercuri dimineaţă în România de la începutul conflictului cu Rusia. Dintre aceştia peste 46.000 au rămas în România, 18.000 fiind copii, transmite, miercuri, premierul Nicolae Ciucă. 1.070 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil.

274 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Peste 46.000 de refugiaţi ucrainieni au rămas în ţară. 18.000 sunt copii

Ciucă: Peste 46.000 de refugiaţi ucrainieni au rămas în ţară. 18.000 sunt copii

„Putem să comunicăm că până la ora 08:00 în această dimineaţă (miercuri - n.r.) au intrat pe teritoriul României 118.461 de refugiaţi ucrainieni. Dintre aceştia, 70.026 au ieşit au părăsit teritoriul României, au rămas în ţară 46.435, ceea ce reprezintă aproximativ 39 % dintre numărul total din numărul total al cetăţenilor ucraineni care au intrat pe teritoriul României”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul mai arată că 1.070 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil, iar dintre aceştia 476 au rămas în centrele de azil din ţara noastră.

„De asemenea, este important să precizăm că din cifra totală de cetăţenii ucraineni care au decis să rămână în România, aproximativ 18.000 sunt minori. Am căutat şi am identificat soluţii care se vor concretiza în măsuri pentru a putea să acordăm atenţia cuvenită acestor 18.000 de minori. Este foarte important ca activitatea care se desfăşoară la nivelul guvernului să poată fi coordonate cu activitatea desfăşurată la nivelul autorităţilor locale şi, de asemenea, împreună cu Ministerul afacerilor Externe, suntem în legătură permanentă cu ambasada Ucrainei la Bucureşti, astfel încât să putem să avem datele legate de trasabilitatea şi prezenţa pe teritoriul României a cetăţenilor ucraineni”, conchide Ciucă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici