Ciucă: Proiectele care vizează procesul aderării la OCDE vor fi trecute prin Parlament cu rapiditate

Cu ajutorul comisiei specializate, toate proiectele care vizează procesul aderării României la OCDE vor fi trecute prin Parlament cu rapiditate, spune Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Mathias Cormann, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

209 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Proiectele care vizează procesul aderării la OCDE vor fi trecute prin Parlament cu rapiditate

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

„L-am primit la Palatul Parlamentului pe Mathias Cormann, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. În discuţiile pe care le-am avut, atât în privat, cât şi împreună cu Comisia specială comună a celor două Camere, am vorbit despre nivelul la care se află aderarea României la organizaţie, detalii din Studiul Economic al României pe 2024 şi beneficiile pe care românii le vor avea după ce ţara noastră va deveni membru OCDE. Ca preşedinte al Senatului, lucrez pentru acest obiectiv cu aceeaşi forţă cu care am făcut-o atunci când eram premier. Cu ajutorul comisiei specializate, toate proiectele care vizează procesul aderării vor fi trecute prin Parlament cu rapiditate”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El afirmă că, în calitate de prim-ministru, a deblocat dialogul cu conducerea organizaţiei, depunând Foaia de parcurs a României şi Memorandumul iniţial pentru aderare.

„Studiul Economic al României pe 2024 este o analiză aprofundată a situaţiei noastre economice, având şi recomandări. Pentru aderarea unui stat, sunt necesare cel puţin două asemenea studii din care să reiasă că economia este stabilă şi merită să facă parte din rândul celor mai dezvoltare ţări ale lumii. Statele membre OCDE deţin 70% din producţia şi comerţul global şi 90% din toate investiţiile străine directe”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici