Ciucă: Record de investiţii străine directe în primele 10 luni ale anului - 11,3 miliarde euro

Premierul Nicolae Ciucă susţine că investiţiile străine direct ajung după primele 10 luni ale anului la 11,3 miliarde de euro, „un nivel record”.

350 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Record de investiţii străine directe în primele 10 luni ale anului - 11,3 miliarde euro

„Investiţiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an. Potrivit estimării BNR, 2022 va fi anul cu cele mai importante investiţii străine. Acest indicator ne arată că marii investitori văd, foarte clar, perspectivele de creştere pe termen lung ale economiei româneşti şi includ România în calculele care implică plasarea de capital”, susţine Nicolae Ciucă.

Conform acestuia, investiţiile străine directe au ajuns la 11,3 miliarde de euro, potrivit estimărilor BNR pe primele 10 luni.

Premierul susţine că România este o ţară cu o economie stabilă şi performantă, iar acest lucru este confirmat de încrederea pe care o au investitorii în capacitatea de dezvoltare a ţării.

„Intrarea masivă în ţară a investiţiilor se observă în rata de creştere a economiei naţionale, multiplele oportunităţi de afaceri care apar pe piaţa internă, dar şi crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare, atât de necesare creşterii nivelului de trai al tuturor”, mai arată şeful Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici