Ciucă: Regele Charles al III-lea a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României

Regele Charles al III-lea a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României, cu o profundă afinitate pentru ţara noastră, promovând România, inclusiv ca destinaţie turistică, dar şi numeroase acţiuni umanitare şi de cercetare, spune Nicolae Ciucă.

281 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Regele Charles al III-lea a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României

Ciucă: Regele Charles al III-lea a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României

„România şi Marea Britanie se bucură de o relaţie excelentă, concretizată în Parteneriatul nostru Strategic pe care l-am reînnoit în urmă cu două luni. Suntem ţări cu viziuni similare, nu doar aliaţi, iar politicile noastre în materie de securitate, apărare şi afaceri externe sunt practic similare. În această perioadă complicată, în care Rusia a declanşat un război pe scară largă asupra Ucrainei, prietenia, cooperarea şi relaţia militară dintre ţările noastre se bucură de o şi mai mare apreciere. Marea Britanie a fost întotdeauna un partener esenţial al României, în special în împărtăşirea de lecţii învăţate şi bune practici. Au fost multiple ocazii în care militarii noştri au luptat umăr la umăr într-o serie de teatre de operaţii de primă importanţă pentru NATO şi în cadrul diferitelor coaliţii de voinţă ale ţărilor democratice cu vederi similare”, afirmă Nicolae Ciucă, prezent la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti cu prilejul recentei încoronări a Majestăţilor Lor Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla.

El adaugă că educaţia, cercetarea, formarea, expertiza sunt alte domenii de cooperare de primă importanţă.

„Peste un milion de români au ales să locuiască în Regatul Unit, au fost bine primiţi şi s-au integrat în societatea britanică. Permiteţi-mi să felicit poporul britanic, cu ocazia recentei încoronări a Majestăţilor Lor Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla. Am avut ocazia să-l întâlnesc pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea pe parcursul mandatului meu şi nu pot decât să susţin ideea că a acţionat întotdeauna ca un adevărat Ambasador al României, cu o profundă afinitate pentru ţara noastră, promovând România, inclusiv ca destinaţie turistică, dar şi numeroase acţiuni umanitare şi de cercetare a unor importante teme de interes comun. Majestatea Sa reprezintă una dintre cele mai importante legături dintre ţările noastre”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici