Ciucă, scrisoare către Ursula von der Leyen pentru sprijinirea fermierilor

Premierul Nicolae Ciucă a semnat, alături de premierii Poloniei, Bulgariei, Ungariei şi Slovaciei, o scrisoare către Ursula von der Leyen pentru sprijinirea fermierilor.

261 afișări
Imaginea articolului Ciucă, scrisoare către Ursula von der Leyen pentru sprijinirea fermierilor

Ciucă, scrisoare către Ursula von der Leyen pentru sprijinirea fermierilor

Doresc să fac menţiunea că, împreună cu premierii din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia am semnat o scrisoare pe care am înaintat-o preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Este vorba despre o scrisoare prin care ne exprimăm preocupările faţă de dificultăţile cu care se confruntă fermierii din România şi din celelalte ţări. Este vorba despre o scrisoare în care propunem un set de măsuri care să reducă dezechilibrele create în piaţă de importurile masive de cereale din Ucraina şi, desigur, de măsuri care să vină în sprijinul fermierilor”, a declarat Nicolae Ciucă înaintea şedinţei de Guvern de miecuri.

De altfel, premierul a menţionat o serie de activităţi atât la Ministerul Agriculturii, cât şi la Guvern, întâlniri prin care autorităţile să obţină date concrete privind modul în care Guvernul poate să sprijine fermierii şi să asigure îndeplinirea dezideratului conform căruia producţia din România să poată să fie valorificată mai eficient atât pe piaţa din România, cât şi pe pieţele externe.

La sfârşitul lunii martie, preşedinta Comisiei Europene spunea că ajutorul dat fermierilor din ţările afectate de cantităţile mari de cereale ucrainene intrate pe piaţă nu este suficient şi că va fi majorat.

Anunţul a venit după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut în şedinţa Consiliului European majorarea sumelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici