Ciucă şi Ciolacu: Important e că vedem această necesitate, de a fi pensiile majorate

  • Liderii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, susţin că majorarea pensiilor în 2023 este o necesitate.
  • Ei evită să înainteze un procent de majorare, susţinând că încă nu există proiecţia bugetului pentru anul viitor.
223 afișări
Imaginea articolului Ciucă şi Ciolacu: Important e că vedem această necesitate, de a fi pensiile majorate

„Important e că atât eu, cât şi domnul prim-ministru, vedem această necesitate, de a fi pensiile majorate. Mai mult, cred că ar trebui, domnule prim-ministru, primul an de mult timp să începem discuţia şi să intrăm cu legea bugetului în Parlament din luna noiembrie, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate şi predictibilitate şi vom veni, sunt ferm convins, cu toate aceste lucruri”, spune Marcel Ciolacu.

La rândul său, liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, afirmă că a discutat subiectul cu Marcel Ciolacu, dar şi în guvern pentru a avea date concrete despre proiecţia bugetului pentru anul 2023.

„Am discutat cu ministrul de Finanţe şi în luna octombrie vom avea în primă analiză proiectul de buget pentru 2023, urmând ca în noiembrie să fie înaintat Parlamentului pentru aprobare. Ne dorim să ne asumăm angajamentul ca în noiembrie să avem bugetul aprobat. Nu am făcut simulările. Dacă nu avem cifrele...”, adaugă premierul.

Liderul PSD anunţă că decizia despre procentul de majorare va fi luată în coaliţie: „Nici eu, nici domnul prim-ministru nu am înaintat niciun procent. Asta nu înseamnă că nici eu, nici domnul prim-ministru nu cunoaştem foarte bine cine a înaintat. Decizia, totuşi, o să fie la domnul prim-ministru, la mine şi la domnul Kelemen Hunor”.

Ciucă a afirmat că va fi „o decizie responsabilă”: „Nu vrem să lansăm cifre care nu se siusţin pe date din buget”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
ciolacu,
pensii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici