Ciuhodaru vrea ca votul multiplu să fie sancţionat cu suspendarea până la un an a parlamentarului

Senatorul independent Tudor Ciuhodaru a depus la Parlament un proiect de lege prin care parlamentarul care votează de mai multe ori aceeaşi lege să fie suspendat, pe o perioadă de la trei luni până la un an, şi să i se reţină şi salariul.

93 afișări
Imaginea articolului Ciuhodaru vrea ca votul multiplu să fie sancţionat cu suspendarea până la un an a parlamentarului

Tudor Ciuhodaru (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Potrivit proiectului pentru modificarea Legii 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, republicată, fapta unui parlamentar de a vota de două sau mai multe ori asupra aceleiaşi propuneri sau proiect de lege, în plenul uneia dintre Camere, în şedinţele de plen reunit sau în şedinţele de comisii permanente, speciale sau de anchetă se pedepseşte cu suspendarea de la lucrările parlamentare şi a tuturor drepturilor băneşti aferente activităţii parlamentare pentru trei luni la prima abatere, şase luni la a doua şi 12 luni la următoarele.

Potrivit iniţiatorului, sancţionarea votului multiplu va duce la respectarea intereselor cetăţeanului ce a votat parlamentarii în sistem uninominal.

"Este o dovadă de normalitate ca aleşii uninominali să respecte voinţa cetăţenilor şi să nu se ascundă după degetul liderului de grup. (...) Sper ca acest nou proiect să confere omului obişnuit speranţa că parlamentarul pe care l-a ales votează pentru binele celor care l-au ales", precizează Tudor Ciuhodaru în expunerea de motive.

Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici