CJ Cluj şi CJ Bistriţa-Năsăud se asociază pentru realizarea unui drum expres

Consiliile judeţene din Cluj şi Bistriţa-Năsăud se asociază pentru realizarea unui drum expres care să lege cele două judeţe şi care va avea o lungime de aproximativ 90 de kilometri.

1518 afișări
Imaginea articolului CJ Cluj şi CJ Bistriţa-Năsăud se asociază pentru realizarea unui drum expres

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, preşedintele Alin Tişe a iniţiat un proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru susţinerea acestei investiţii.

Proiectul va fi supus spre aprobare în cadrul şedinţei din 22 aprilie.

Cei doi preşedinţi de consilii judeţene consideră că proiectul are o importanţă strategică nu doar pentru cele două judeţe, ci pentru întreaga regiune, şi va constitui o alternativă viabilă şi va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european.

Conform comunicatului, protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării şi desfăşurării procedurii de achiziţie publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate şi, totodată, valorificarea acestei documentaţii prin depunerea spre finanţare prin Programe Operaţionale, Mecanisme de Redresare şi Rezilienţă şi/sau alte surse de finanţare.

În asociere ar urma să fie atrase şi primăriile Cluj-Napoca şi Bistriţa.

Drumul Expres Cluj-Bistriţa, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de km.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici