Claudiu Săftoiu: Să dispară năpârcile, canaliile din servicii, care fac servicii laşe politicienilor

Fostul şef al SIE Claudiu Săftoiu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că "năpârcile şi canaliile" din serviciile secrete care fac "servicii laşe, ruşinoase şi dezonorante politicienilor" trebuie să dispară.

41 afișări
Imaginea articolului Claudiu Săftoiu: Să dispară năpârcile, canaliile din servicii, care fac servicii laşe politicienilor

Claudiu Săftoiu: Să dispară năpârcile, canaliile din servicii, care fac servicii laşe politicienilor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Claudiu Săftoiu a spus că respectivele "năpârci şi canalii" nu fac altceva decât să compromită întregul sistem de securitate naţională.

Săftoiu a răspuns întrebării unui jurnalist care a vrut să ştie cât de mare este pericolul ca viitorul preşedinte, indiferent care ar fi el, să utilizeze informaţii furnizate de serviciile secrete.

"E la fel de periculos cum a fost în ultimii cinci ani. Putem constata în ce măsură preşedintele în funcţie s-a dovedit mai isteţ decât toată lumea şi a anticipat cu o exactitate demnă de toată lauda, dacă nu ar interveni aici multe suspiciuni, foarte multe din acţiunile adversarilor săi. Un astfel de comportament care aruncă într-un soi de monedă curentă faptul că părem a fi continuu ascultaţi, interceptaţi, urmăriţi, căutaţi la dosare poate fi continuat cu foarte mare uşurinţă de domnul Mircea Geoană care îl are în propriul partid pe domnul Vanghelie, portdrapelul luptei pentru conducerea DGIPI, un serviciu de informaţii al MAI", a declarat Săftoiu.

Fostul şef al SIE a spus că, în opinia sa, astfel de lucruri ar trebui să pună pe gânduri societatea românească.

"De altfel, exact ceea ce a profeţit primarul Sectorului 5 s-a întâmplat. E vorba de informaţii clasificate în cazul Hayssam, lucruri care se întâmplă şi vor mai fi date, după cum spunea dânsul, despre anturajul şi familia preşedintelui Băsescu. E o luptă absolut mizerabilă care angajează numai câteva năpârci şi canalii din interiorul serviciilor de informaţii, din păcate compromiţând întregul domeniu al securităţii naţionale", a afirmat Claudiu Săftoiu

Potrivit acestuia, munca ofiţerilor de informaţii într-o ţară europeană nu trebuie să fie aceasta.

"Aceste năpârci şi canalii care fac servicii laşe, ruşinoase şi dezonorante politicienilor trebuie să dispară, iar lucrul acesta nu va dispărea decât în măsura în care unui preşedinte căruia îi pasă foarte mult de liniştea şi siguranţa cetăţenilor va pune punct unor astfel de ingerinţe sau eventuale ingerinţe. Munca ofiţerilor de informaţii într-o ţară europeană care e din ce în ce mai capitalizată, face bani şi profit, este aceea de a apăra interesele economice şi cele de securitate ale naţiunii respective nu să interfezere în activitatea internă politică", a adăugat Săftoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici