Claudiu Săftoiu: UNPR, creată la comanda unor entităţi non-politice

Fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu, care a fost şi şef al SIE, a declarat marţi seară, într-o emisiune la Antena 2, că UNPR este o construcţie "absolut artificială", creată la "comanda unor entităţi non-politice", probabil din sfera serviciilor secrete.

159 afișări
Imaginea articolului Claudiu Săftoiu: UNPR, creată la comanda unor entităţi non-politice

Claudiu Săftoiu: UNPR, creată la comanda unor entităţi non-politice (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Această construcţie care este una absolut artificială şi neavenită în politica românească, dar cu totul neavenită, s-a creat la o comandă a unor entităţi non-politice", a declarat Săftoiu.

Întrebat dacă este vorba despre entităţi din sfera serviciilor secrete, el a răspuns:

"Este foarte probabil lucrul acesta, dintr-un singur motiv: în condiţiile în care greaţa generală faţă de politică este majoră în România, în condiţiile în care soluţiile şi opţiunile s-au dezumflat şi s-au arătat a fi ineficiente, nu există un apetit pentru crearea unor noi partide politice în România. Ori, un partid politic care a strâns în două săptămâni 180.000 de semnături, din 25 de parlamentari care au plecat acolo, este cu totul şi cu totul inexplicabil".

Fostul consilier prezidenţial a precizat şi care este, în opinia sa, motivul pentru care unii parlamentari au decis să adere la această formaţiune.

"Ştiţi de ce ajung ei acolo? Vom vedea că în general astfel de construcţii suprastructurale se creează numai pe politici de şantaj. Sunt oameni care sunt atât de vulnerabili în exerciţiul politic precedent, încât au spus «mai bine ne ducem acolo, sub o comandă care nu este politică şi facem sluj»", a susţinut Claudiu Săftoiu.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la Antena 3, că social-democraţii lucrează la o listă cu motivele plecării fiecărui parlamentar din partid, respectiv "dosare, afaceri, bani", iar documentul va fi dat publicităţii în viitorul apropiat.

UNPR se va lansa în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, pe 1 Mai, unde se va amplasa o scenă şi se va organiza un miting, la eveniment urmând a fi prezenţi toţi cei din viitoarea conducere interimară, dar şi invitaţi din rândul sindicaliştilor, au precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse UNPR. Sursele citate au mai spus că formula de conducere interimară va fi următoarea: Marian Sârbu - preşedinte, Gabriel Oprea - preşedinte executiv, Cristian Diaconescu - preşedinte de onoare, Neculai Onţanu - secretar general, aceasta incluzând şi un număr de opt vicepreşedinţi.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că cei din UNPR au o "fizionomie morală care atestă că s-au îmbogăţit din politică", el apreciind că lansarea acestui partid de 1 Mai, Ziua Muncii, este o încercare de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici