Clotilde Armand, apel către Renate Weber: „Să oprim mutilarea unor veritabile bijuterii arhitectonice”

Primarul Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand, îi cere Avocatului Poporului, Renate Weber, să exprime un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1, „care se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele administraţii”.

675 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand, apel către Renate Weber: „Să oprim mutilarea unor veritabile bijuterii arhitectonice”

Clotilde Armand, apel către Renate Weber: „Să oprim mutilarea unor veritabile bijuterii arhitectonice”

„În ultimii ani, în Sectorul 1, au apărut o serie de şantiere care ridică serioase semne de întrebare în privinţa respectării legislaţiei în vigoare şi care afectează, de multe ori în mod ireversibil, clădiri de patrimoniu valoroase sau importante zone verzi ale Bucureştiului. Este nevoie de un efort comun - autorităţi centrale, autorităţi locale, activişti civici şi simpli cetăţeni - prin care să apărăm atât istoria acestui oraş, cât şi dreptul fundamental al cetăţenilor de a respira un aer curat. Trebuie să oprim mutilarea sau distrugerea unor veritabile bijuterii arhitectonice şi să stopăm defrişarea parcurilor sau a spaţiilor verzi de care avem atâta nevoie”, scrie Clotilde Aemand în scrisoarea deschisă adresată Avocatului Poporului, Renate Weber.

Ea spune că Renate Weber, în calitatea sa de apărător al drepturilor cetăţenilor, trebuie să exprime un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1, „care se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele administraţii ale Bucureştiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A”.

„Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze şi să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintaşii lor care dau un farmec aparte acestui oraş. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraş cu cât mai multe spaţii verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieţii. De aceea, vă rugăm ca împreună să le apărăm aceste drepturi şi să stopăm distrugerea clădirilor istorice şi a patrimoniului verde din Bucureşti”, conchide Armand.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici