Clotilde Armand către Iohannis: Românii v-au votat să vă implicaţi. V-aţi retras în turnul de fildeş

Clotilde Armand a comentat, marţi, apelul preşedintelui Klaus Iohannis pentru „decuplarea clientelei de orice fel de la banul public”, afirmând că românii sperau ca Iohannis să fie un "susţinător neobosit" al speranţelor acestora, însă el a ales să se retragă în “turnul de fildeş” de la Cotroceni.

609 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand către Iohannis: Românii v-au votat să vă implicaţi. V-aţi retras în turnul de fildeş

Clotilde Armand către Iohannis: Românii v-au votat să vă implicaţi. V-aţi retras în turnul de fildeş

“Domnul preşedinte Klaus Iohannis a făcut azi un apel pentru <<regândirea relaţiei dintre stat şi cetăţean>> şi pentru <<decuplarea clientelei de orice fel de la banul public prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei>>. Acesta este un mesaj la care USB subscrie întru totul”, a declarat Clotilde Armand, pe Facebook, criticând în continuare activitatea desfăşurată de preşedintele Klaus Iohannis.

Clotilde Armand îi cere lui Iohannis să spună unde a fost “când PNL şi PSD au bătut palma pentru a organiza mascarada alegerilor locale într-un singur tur”, când s-a adoptat noua algee a partidelor politice care obligă formaţiunile nou-înfiinţate să depună liste de candidaţi proprii aproape la fiecare rundă de alegeri pentru a nu fi radiate, dar şi unde a fost când “PNL şi PSD băteau palma pentru a-şi tranşa majoritatea primăriilor din ţară printr-un blat de proporţii naţionale”.

Clotilde Armand susţine că deşi mai speră că Iohannis ar putea fi preşedintele României se teme că această speranţă “îşi trăieşte ultimele zile”.

“România are nevoie de un preşedinte implicat, responsabil şi care să comunice neobosit cu oamenii. Un preşedinte care să fie avocatul cetăţenilor în faţa actualelor partide parlamentare clientelare şi mafiote.Încă mai sper că acest Preşedinte puteţi fi dumneavoastră domnule Iohannis, însă mi-e teamă că deşi speranţa moare ultima, acum îşi trăieşte ultimele zile”, susţine Clotilde Armand.

Reprezentanta USB se întreabă însă ce rămâne de făcut când în aceeaşi zi în care preşedintele lansează mesaje despre decuplarea clientelei politice de la banul public ies la iveală mai multe licitaţii care trezesc semne de întrebare, organizate de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, soţia lui Pandele.

“Însă ce ne facem domnule Preşedinte când în aceeaşi zi în care dumneavoastră lansaţi astfel de apeluri, aflăm de faptul că o firmă având ca obiect de activitate panificaţia, firmă abonată deja la contractele cu statul, câştigă o licitaţie organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea de hidrobiciclete, bărcuţe, caiace şi un vaporaş turistic? Evident, o licitaţie la care această firmă - ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL pe numele său – a fost singurul ofertant. Ce ne facem când aflăm că acţionarul majoritar al acestei firme, cu sediul în Voluntari, este doamna Adriana Pandele? Trebuie să o credem pe cuvânt pe doamna Firea că nu este nicio legătură între doamna Pandele şi soţul domniei sale, primar în localitatea Voluntari, nu-i aşa?”, se întreabă Clotilde.

Fosta candidată la Primăria Sectorului 1 aminteşte şi licitaţia de atribuire a lucrărilor de refacere a faţadei teatrului Odeon a fost câştigată de “o firmă care a licitat cu 1 milion de Euro mai mult decât firma care depusese cea mai competitivă ofertă”.

“De aceasta s-a modificat legea achiziţiilor publice? Ca să alimentăm firmele de partid cu milioane de Euro, iar funcţionarii publici să nu mai aibă nicio jenă penală când atribuie astfel de contracte scandaloase?”, scrie Clotilde.

Clotilde Armand îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis că românii l-au votat pentru a se implica în viaţa cetăţii. În timp ce el a ales să se retragă “în turnul de fildeş de la Cotroceni”.

“Domnule Preşedinte, românii v-au votat pentru a fi implicat în viaţa cetăţii, pentru a fi portavocea dorinţelor şi speranţelor lor de schimbare în bine a ţării. V-au ales pentru că sperau că veţi fi un susţinător neobosit al reformei statului şi al luptei împotriva corupţiei. Însă dumneavoastră alegeţi să vă retrageţi în turnul de fildeş de la Cotroceni, de unde o dată la trei luni mai emiteţi astfel de opinii cu valoare pur academică”, îi transmite Clotilde lui Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici